ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πάσχα 2024: «Τσουχτερές» οι τιμές για αρνί και κατσίκι φέτος – Που κυμαίνονται

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πάσχα 2024: «Τσουχτερές» οι τιμές για αρνί και κατσίκι φέτος – Που κυμαίνονται

Πιο «τσουχτερό» από πέρυσι αναμένεται να είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κτηνοτρόφοι σήμερα από τον στάβλο το αρνί φεύγει στα 7 – 8 ευρώ το κιλό ενώ στα κρεοπωλεία η τιμή του φτάνει κοντά στα 15 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Θεόδωρος Ρούσσος, πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες»: «Προς το παρόν πουλάμε περίπου στα 13 με 13,50 ευρώ το κιλό. Οι εκτιμήσεις για το Πάσχα αναφέρουν ότι ίσως τσιμπήσει 1 ευρώ και θα φτάσει στα 14,50 ευρώ. Προς το παρόν υπάρχουν αρνιά».

Και πρόσθεσε: «Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα περίπου με πέρσι. Δεν μιλάμε για ολόκληρα. Αν αγοράσει κάποιος ολόκληρο μπορεί να το βρει και 12 ευρώ. Όσον αφορά τον καταναλωτή θα πρέπει να ξέρει ότι ότι γίνονται έλεγχοι συνεχώς., Ωστόσο το βασικό όπλο των καταναλωτών είναι η εμπιστοσύνη που έχει στον κρεοπώλη του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκπροσώπους των παραγωγών υπολογίζεται ότι φέτος οι εξαγωγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία λόγω του Πάσχα των Καθολικών ήταν κατά 20% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.