«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης – Για τους Ευρωπαίους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα

Σε λειτουργία από σήμερα 

Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης – Για τους Ευρωπαίους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι ενδιαφερόμενοι μπορούν, μέσω του eugo.gov.gr, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας.

Σε λειτουργία είναι από σήμερα η Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης – EUGO (eugo.gov.gr), μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας, καθώς αποτελεί το κεντρικό σημείο επαφής για Ευρωπαίους πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα είτε μέσω φυσικής εγκατάστασης, είτε διασυνοριακά.

Ειδικότερα, θα μπορούν να ενημερωθούν για:

  • τις σχετικές διαδικασίες,
  • τους αρμόδιους φορείς,
  • το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας,
  • τη σχετική κείμενη νομοθεσία και
  • την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με την υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Στην πύλη EUGO όλες οι πληροφορίες είναι αναρτημένες στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα επικαιροποιούνται διαρκώς μέσω της διασύνδεσής του με το Πληροφοριακό Σύστημα του «Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών – Μίτος». Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους για παροχή υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πύλη EUGO διαλειτουργεί με το πληροφοριακό σύστημα «Notify Business» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει και εξυπηρετεί διαδικασίες που αφορούν σε γνωστοποιήσεις έναρξης λειτουργίας και άσκησης δραστηριοτήτων. Η Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης θα αναβαθμίζεται διαρκώς και στο άμεσο μέλλον θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και δρομολόγησης αυτών, για όλες τις διαδικασίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Το EUGO σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, στο πλαίσιο του προγράμματος Interoperable Europe (Διαλειτουργική Ευρώπη) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.