Θα τους κάψει η «πυρόσφαιρα» των Τεμπών;

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ σε 14 πόλεις: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας υγραερίου

Κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ σε 14 πόλεις: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας υγραερίου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Εκτεταμένη αστυνομική και φορολογική επιχείρηση πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε 14 πόλεις της χώρας, προχωρώντας στην εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας υγραερίου.

Η επιχείρηση, που συντονίστηκε από την Κεντρική Αίθουσα Επιχειρήσεων του ΔΕΟΣ, εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα σε 14 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Ρόδος, η Καλαμάτα και η Σαντορίνη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ελεγκτών σε 28 κλιμάκια. «Χτύπημα» της ΑΑΔΕ σε κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου: Επιχείρηση σε 14 πόλεις, κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα

Οι ελεγκτικές ομάδες εισήλθαν αιφνιδιαστικά σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που είχαν τεθεί στο μικροσκόπιο, πραγματοποιώντας τελωνειακούς και φορολογικούς ελέγχους, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων.

Από την επιχείρηση προέκυψαν σημαντικά ευρήματα, καθώς κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα οχήματα και εντοπίστηκαν περίπου 293.000 λίτρα υγραερίου. Παράλληλα, εντοπίστηκαν χώροι παράνομης αποθήκευσης και απόκρυψης καυσίμου, επιβεβαιώνοντας την οργανωμένη δομή του κυκλώματος. «Χτύπημα» της ΑΑΔΕ σε κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου: Επιχείρηση σε 14 πόλεις, κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα

Στο πλαίσιο της υπόθεσης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα δύο άτομα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την πλήρη χαρτογράφηση του δικτύου και τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αναμένεται να προχωρήσουν σε διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, ενώ στο επόμενο στάδιο θα ελεγχθεί και η νομιμότητα της διακίνησης του υγραερίου προς πελάτες των εμπλεκόμενων εταιρειών.

«Χτύπημα» της ΑΑΔΕ σε κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου: Επιχείρηση σε 14 πόλεις, κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα «Χτύπημα» της ΑΑΔΕ σε κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου: Επιχείρηση σε 14 πόλεις, κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.