ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε ισχύ το «καλάθι των μαθητών»: Τα 10+1 προϊόντα που περιλαμβάνει η λίστα

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν σε εβδομαδιαία βάση κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές

Σε ισχύ το «καλάθι των μαθητών»: Τα 10+1 προϊόντα που περιλαμβάνει η λίστα

Σε ισχύ για δεύτερη εβδομάδα βρίσκεται το «καλάθι των μαθητών», ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και της ακρίβειας που «μαστίζει» τη χώρα.

Το μέτρο θα ισχύσει έως τις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή για την περίοδο κατά την οποία οι οικογένειες προχωρούν στις αγορές σχολικών ειδών ενόψει τη νέας σχολικής χρονιάς, ενώ θα μετέχουν τόσο οι επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στο «καλάθι του φτωχού», εφ’ όσον διαθέτουν προϊόντα των παρακάτω κατηγοριών, όσο και εξειδικευμένες επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ., κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών».

Οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» θα αποστέλλουν τους καταλόγους μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis και οι υπόλοιπες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

«Καλάθι των μαθητών»: Ποια προϊόντα περιλαμβάνει η λίστα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, σε ισχύ βρίσκεται το «Καλάθι των Μαθητών» το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

  1. Σχολικές τσάντες
  2. Κασετίνες
  3. Τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)
  4. Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
  5. Χρωματιστοί μαρκαδόροι
  6. Στυλό
  7. Γόμες
  8. Ξύστρες
  9. Διαβήτες
  10. Χάρακες
  11. Φωτοτυπικό χαρτί
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.