ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στην τελική ευθεία οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό 2023 – Προς αναθεώρηση οδηγείται το Υπουργείο Οικονομικών

Νέα πρόβλεψη βλέπει τον πληθορισμό στο 10%, από 8,8% που περιλαμβανόταν στο προσχέδιο

Στην τελική ευθεία οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό 2023 – Προς αναθεώρηση οδηγείται το Υπουργείο Οικονομικών

Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται στην τελική ευθεία για να «κλειδώσουν» τις προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του 2023.

Στο προσχέδιο η εκτίμηση ήταν ότι η ανάπτυξη του 2022 θα κινούνταν στο 5,3% με τους τραπεζικούς κύκλους να τοποθετούν την αύξηση του ΑΕΠ για εφέτος πάνω από το 6%.

Την Παρασκευή (11.11.2022) αναμένεται να ανακοινωθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το πώς θα κινηθούν μέσα στην επόμενη χρονιά μία σειρά από σημαντικές μεταβλητές, οι οποίες θα μπορέσουν να συνθέσουν την τελική εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας.

Οι μεταβλητές αυτές έχουν να κάνουν με την πορεία των τιμών της ενέργειας, την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, τις τιμές των εμπορευμάτων, καθώς και την πανευρωπαϊκή πρόβλεψη για την ανάπτυξη και για τον πληθωρισμό σε επίπεδο ΕΕ.

Αμέσως μόλις υπάρχουν αυτές οι προβλέψεις, σε συνδυασμό και με τα δεδομένα που υπάρχουν από το εσωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην οριστική σύνταξη του κειμένου που θα κατατεθεί στην Βουλή στις 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, ο ρυθμός ανάπτυξης για την επόμενη χρονιά κλειδώνει κοντά στο 2%. Η νέα πρόβλεψη θα είναι χαμηλότερη από αυτή που υπήρχε στο προσχέδιο του Οκτωβρίου και εκτιμούσε την ανάπτυξη στο 2,1%.

Βέβαια θα υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο που θα προβλέπει μικρή αύξηση του ΑΕΠ, στην περίπτωση που η Ευρωζώνη, θα περάσει σε ύφεση.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό για την φετινή χρονιά, αυτός αναμένεται να αναθεωρηθεί, με την νέα πρόβλεψη να τον βλέπει στο περιοχή του 10%, από 8,8% που περιλαμβανόταν στο προσχέδιο.

Επίσης αλλαγή επί τα χείρω, λόγω της διεθνούς συγκυρίας αναμένεται να υπάρξει στην πρόβλεψη για το πληθωρισμό του 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι αυτή θα υπερβεί το 3% που περιλαμβανόταν στο προσχέδιο και θα βρεθεί στην περιοχή του 5%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.