ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο 2,1% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με τη Εurostat

Μείωση του ΑΕΠ 0,1% στην Ευρωζώνη

Στο 2,1% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με τη Εurostat

Σύμφωνα με την εκτίμηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, κατά 0,1% υποχώρησε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το γ’ τρίμηνο, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμεινε σταθερό, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι το β’ τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,1% και σε επιπέδο ΕΕ και σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Πιο αναλυτικά, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό σε Ευρωζώνη και Ε.Ε. το γ’ τρίμηνο του 2023, μετά από αύξηση 0,6% στη ζώνη του ευρώ και 0,5% στην Ε.Ε. το προηγούμενο τρίμηνο.

Για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι το ΑΕΠ έμεινε σταθερό το γ’ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 εμφάνισε αύξηση 2,1%, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες ανακοίνωσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η Μάλτα (+2,4%) κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Πολωνία (+1,5%) και την Κύπρο (+1,1%). Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (-1,9%), την Εσθονία (-1,3%) και Φινλανδία (-0,9%).

Η απασχόληση

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ, όσο και στην Ε.Ε. το γ’ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το β’ τρίμηνο του 2023, η απασχόληση είχε αυξηθεί κατά 0,1% στις δύο ζώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στη Ζώνη του Ευρώ και κατά 1,2% στην Ε.Ε. το γ’ τρίμηνο του 2023, μετά από +1,4% στη ζώνη του ευρώ και +1,2% στην Ε.Ε. το β’ τρίμηνο του 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.