ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στο 4,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο σύμφωνα με την Eurostat

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα επιβράδυνε από το 5,4% του Μαρτίου

Στο 4,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο σύμφωνα με την Eurostat

Τα πρώτα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Απρίλιο έδειξε η Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 4,5% τον προηγούμενο μήνα έναντι 5,4% τον Μάρτιο, δίνοντας συνέχεια στην καθοδική πορεία των τελευταίων μηνών.

inflation1

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι ο ετήσιος δείκτης επιταχύνθηκε οριακά στο 7% έναντι 6,9% τον Μάρτιο. Μια εξέλιξη, η οποία χαρακτηρίζεται ως αρνητική από τους ειδικούς.

Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων (κατά 25 μονάδες βάσης πιθανότητα), σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του φαινομένου.

Στα επιμέρους στοιχεία του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, οι τιμές στον κλάδο τροφίμων – αλκοόλ – καπνού ανήλθαν στο 13,6% (από 15,5% τον Μάρτιο). Στα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα, οι τιμές διαμορφώθηκαν στο 6,2% από 6,6% τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, οι τιμές στις υπηρεσίες επιταχύνθηκαν στο 5,2% από 5,1% προηγουμένως, ενώ οι τιμές στην ενέργεια «τσίμπησαν» στο 2,5% από 0,9% τον Μάρτιο.

inflation2
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.