Έχουμε πολύ μεγάλη παραβατικότητα, οι συμβάσεις του σταθερού τιμολογίου μετατράπηκαν σε συμβάσεις κυμαινόμενου ανέφερε στη Βουλή ο Λευτέρης Ζαγορίτης.

Τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας των εταιρειών παροχής ενέργειας περιέγραψε στη Βουλή ο επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της αρχής στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποκάλυψε πως η πλειοψηφία των αναφορών-καταγγελιών που κάνουν οι πολίτες αφορούν την αγορά ενέργειας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «Πρωταθλητής στις αναφορές είναι πλέον ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας», και πρόσθεσε πως το 2021 οι αναφορές κυμαίνονταν σε 713, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 υπερτριπλασιάστηκαν στις 2. 500.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε πολύ μεγάλη παραβατικότητα, οι συμβάσεις του σταθερού τιμολογίου μετατράπηκαν σε συμβάσεις κυμαινόμενου. Δεν είναι νόμιμος και διαφανής ο κανόνας της ρήτρας αναπροσαρμογής, δεν είναι σωστός ο υπολογισμός. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στην αγορά ενέργειας, και δεν υπάρχει έλεγχος για την τήρηση της νομιμότητας», είπε.