ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Χ.Σταϊκούρας: «Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για επέκταση της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης»

«Επιδοτούμε το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για 1,3 εκατ νοικοκυριά»

Χ.Σταϊκούρας: «Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για επέκταση της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης για τους πρώτους μήνες του 2023, άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της τροπολογία για τα νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε: «Επιδοτούμε το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για 1,3 εκατ νοικοκυριά με περίπου 0,25 ευρώ το λίτρο. Το δημοσιονομικό κόστος της παρέμβασης εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ και σε 250 εκατ. ευρώ αν επεκταθεί τους πρώτους μήνες του 2023. Η απόφαση για ενδεχόμενη επέκταση θα ληφθεί τον Δεκέμβριο και θα εξαρτηθεί από το ύψος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης».

Ο κ. Σταϊκούρας αναγνώρισε πως η χώρα μας όπως και ολόκληρη η Ευρώπη ζουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση πληθωριστικών πιέσεων. «Το πρόβλημα είναι εξωγενές, σοβαρό και θα κρατήσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις», είπε και σημείωσε με νόημα πως: ωστόσο το ελληνικό νοικοκυριά πληρώνει ρεύμα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «έχει καταφέρει να στέκεται δίπλα στην κοινωνία στηρίζοντας γενναία και αποφασιστικά τους πολίτες χωρίς να παρακάμπτει τον στρατηγικό σχεδιασμό. Προχωράμε στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας σε όφελος κοινωνίας και οικονομίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουμε δώσει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα προκειμένου να περιγράψει τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις τιμές στην ενέργεια και πως αυτές επηρεάζουν τον προϋπολογισμό, εξήγησε, πως πριν από περίπου μιάμιση εβδομάδα, η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ έδειχνε πως η συνολική στήριξη ανέρχεται σε 13,2 δις ευρώ. «Σήμερα η στήριξη υπολογίζεται σε 12,4 δις ευρώ γιατί στο μεσοδιάστημα άλλαξαν οι τιμές στα καύσιμα, του ρεύματος και του φυσικού αερίου», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.