ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Ζαλίζουν» ήδη οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα δύο μήνες πριν από τα Χριστούγεννα

Που κυμαίνονται οι τιμές τους

«Ζαλίζουν» ήδη οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα δύο μήνες πριν από τα Χριστούγεννα

Τι και αν είμαστε δύο μήνες πριν τα Χριστούγεννα, ορισμένα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι έχουν ήδη διαθέσιμα τα κλασικά γλυκά των εορτών, όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πρώτες… αναγνωριστικές επισκέψεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, οι τιμές τους είναι ήδη αρκετά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι -αναμενόμενα- η ζήτηση είναι ακόμη εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως, όσο θα πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων, και όσο περισσότερο οι καταναλωτές θα σπεύδουν μαζικά να τα προμηθευτούν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι αυξήσεις στις τιμές τους.

Γνωστό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έφερε ήδη τους πρώτους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, παρότι ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα. Στο εν λόγω κατάστημα, οι κουραμπιέδες αμυγδάλου κοστίζουν 17.90 ευρώ το κιλό, τα μελομακάρονα 16.40 ευρώ το κιλό και τα μελομακάρονα με σοκολάτα 17.90 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστείων Νομού Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, τόνισε πως αναμένεται μικρή αύξηση συγκριτικά με τις περσινές τιμές στα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων.

«Οι τιμές πάντα διαμορφώνονται μέσα από ένα πρίσμα πολλών παραγόντων. Έχει να κάνει με το κόστος των πρώτων υλών ανάλογα με τη συνταγή του καθένα, με την τοποθεσία του κάθε καταστήματος και με το ενοίκιο. Επίσης το κόστος της ενέργειας θα μας απασχολήσει όλους. Ακόμα όμως δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στα ζαχαροπλαστεία. Θεωρούμε ότι οι τιμές φέτος δεν θα έχουν ιδιαίτερη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι. Θεωρούμε πως θα δούμε μια αύξηση τιμής από 2-5% λόγω του ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουμε περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των καταναλωτών μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να παρέχουμε στους καταναλωτές προϊόντα με καλή σχέση ποιότητας και τιμής», δήλωσε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται πως πέρυσι τα μελομακάρονα κόστιζαν από 12 μέχρι 16 ευρώ το κιλό και οι κουραμπιέδες από 13 μέχρι 18 ευρώ το κιλό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.