ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σερβία: «Τα λιγνιτικά παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια»- Σε αντιδιαστολή ο Κ.Μητσοτάκης θέλει «επιθετική διείσδυση» των ΑΠΕ

Το Βελιγράδι βάζει πρώτα την ανεξαρτησία της και μετά το... φαινόμενο του θερμοκηπίου που αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Σερβία: «Τα λιγνιτικά παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια»- Σε αντιδιαστολή ο Κ.Μητσοτάκης θέλει «επιθετική διείσδυση» των ΑΠΕ

Τη λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Μεγαλόπολη 3 της ΔΕΗ αποφάσισε το ΥΠΕΝ χθες για λόγους ενεργειακής επάρκειας αν και στην Ελλάδα δια στόματος Κ.Μητσοτάκη έχει πλέον λεχθεί θα κινηθεί “επιθετικά” για εισχώρηση των ΑΠΕ στην Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε περισσότερα αιολικά, περισσότερα φωτοβολταϊκά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης!

Την εξάρτησή μας από το εξωτερικό την υπολόγισε ή μήπως είναι και αυτή στο σχέδιο μέσω των ακραίων εισαγωγών φυσικού αερίου(πανάκριβο πλέον);

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση να κλείσουν οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη πολύ νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι ήταν η σημαντικότερη συνεισφορά της Ελλάδας στην εθνική προσπάθεια, για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Την ίδια στιγμή από το εξωτερικό και ειδικότερα από την Σερβία έρχονται περίεργες δηλώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α.Βούσιτς περί πιέσεων για κατάργηση του λιγνίτη κάτι που όμως θα σήμανε απώλεια την ενεργειακής ασφάλειας.

Οι δηλώσεις αντιδιαμετρικά αντίθετες έρχονται και δημιουργούν αμφιβολίες για το μέλλον της ελληνικής ενέργειας και αυτάρκειας. Άλλωστε η πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΝ δείχνει τους φόβους στου υπηρεσιακούς παράγοντες, φόβους που αγνοεί επιδεικτικά, σε σημείο καταδίκης της χώρας, ο Κ.Μητσοτάκης.

Η Σερβία έχει λιγνίτη και δεν θα το εγκαταλείψει, ενώ οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα θα κλείσουν όταν το ίδιο κάνει η Πολωνία, υποστήριξε ο Βούτσιτς. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρόεδρος της Σερβίας, είπε ότι η οικολογία έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα στη Σερβία, αν και υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά θέματα για αυτόν.

Η αλλαγή δείχνει ότι οι άνθρωποι ζουν καλύτερα, υποστήριξε, αλλά πρόσθεσε ότι η Σερβία δέχεται πρόσθετη πίεση για να χάσει την ενεργειακή της ασφάλεια.

Όταν η Πολωνία αναγκαστεί να κλείσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα, τότε η Σερβία θα κάνει το ίδιο, είπε ο πρόεδρος. Η Σερβία παράγει τώρα 34 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και καταναλώνει 32 TWh, ενώ το υπόλοιπο εξάγεται, σημείωσε.

Ο Βούτσιτς αποκάλυψε ότι η Σερβία εξετάζει την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού Đerdap 3 και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να αντιταχθεί στο έργο για περιβαλλοντικές βλάβες στον ποταμό Δούναβη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος είπε ότι η Σερβία εξασφάλισε επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου με έναν νέο αγωγό και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει στη χώρα να γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.