ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θα γεμίσουμε πυρηνικά εργοστάσια: Η Κομισιόν ετοιμάζεται να κατατάξει την πυρηνική ενέργεια στην… πράσινη ενέργεια

Θα γεμίσουμε πυρηνικά εργοστάσια: Η Κομισιόν ετοιμάζεται να κατατάξει την πυρηνική ενέργεια στην… πράσινη ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κατατάξει την πυρηνική ενέργεια στην πράσινη ενέργεια σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde.

Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες αναμένεται να δώσουν στο φυσικό αέριο το μεταβατικό ενεργειακό σήμα, μετά από διαπραγματεύσεις με το Παρίσι και το Βερολίνο.

Κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης ​​και 22ας Οκτωβρίου, οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων προέτρεψαν την Επιτροπή να αποφασίσει, έως τα τέλη Νοεμβρίου, για την τύχη της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, μια ταξινόμηση των οικονομικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τις εκπομπές CO2 και τις συνέπειές τους στο περιβάλλον.

Η Ursula von der Leyen, η πρόεδρος της Επιτροπής, είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει πριν από την επόμενη συνάντησή τους, που είχε προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου.

Η πρώην υπουργός της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διαχειρίζεται τον φάκελο απευθείας με το Παρίσι και το Βερολίνο πράγματι συνέχισε να αναβάλλει τη διαιτησία της, η οποία αναμένεται πλέον για τον Ιανουάριο.

Αναμένεται να οριστικοποιήσει την πρότασή της έως τις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να την καταθέσει (για απλή γνωμοδότηση), όπως ορίζει η διαδικασία, σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Και, αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, η Επιτροπή θα παρουσιάσει το σχέδιό της στις 18 Ιανουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση των Βρυξελλών θα εξαρτηθεί από την ικανότητα των τομέων της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου να χρηματοδοτήσουν τις μελλοντικές τους επενδύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.