ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η αλήθεια για την ενεργειακή κρίση: Έτσι «πυροβολεί» τα πόδια της η Δύση – Το «τσουνάμι» που έρχεται στην Ελλάδα

Η Δύση κατηγορεί τον Β.Πούτιν, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική

Η αλήθεια για την ενεργειακή κρίση: Έτσι «πυροβολεί» τα πόδια της η Δύση – Το «τσουνάμι» που έρχεται στην Ελλάδα

Οι γραφειοκράτες της Δύσης αποδείχθηκαν και ανόητοι, καθώς οι αστείες κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία ετοιμάζονται να «τσακίσουν» πλήρως το εισόδημα των οικονομικών και από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν θα αποτρέψουν την Μόσχα να υπερασπιστεί ρωσικούς πληθυσμούς στην περιφέρειά της.

Μια πρώτη εκτίμηση για το «τσουνάμι» που έρχεται κάναμε ήδη στο pronews.gr και αξίζει να εξεταστεί και ο πραγματικός λόγος που ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων.

«Και τι να κάνουμε; Να πλακώσουμε τον Β.Πούτιν;», είπε προσφάτως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις αυξήσεις τιμών, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι για την αύξηση τιμών φταίει μόνο η Ρωσία. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Oι άνθρωποι της αγοράς υπενθυμίζουν ότι σε οποιαδήποτε πολεμική κρίση και πολιτικό παιχνίδι, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, τα διεθνή χρηματιστήρια αντιδρούν είτε με κατακρήμνιση είτε με αύξηση.

«Ιστορικά το πετρέλαιο γνωρίζει αυξήσεις σε όλες τις πολεμικές και πολιτικές κρίσεις. Αυτό πυροδοτείται από την αβεβαιότητα» υπογραμμίζει στο Sputnik ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχαήλ Κιούσης.

«Όταν ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, διόρθωσε την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου για δύο μέρες» προσθέτει.

Όμως αυτό που παραλείπουν πουν οι διεθνείς αναλυτές είναι ότι η Ρωσία απάντησε αρχικά στην πρόκληση μεταφοράς στρατευμάτων στα σύνορά της που συνέβη για πρώτη φορά μετά από καιρό την περασμένη άνοιξη, μέσα σε ένα παγκόσμιο κλίμα ρωσοφοβίας που καλλιεργείται.

«Οι ενέργειες της Δύσης πυροδοτούν τις ρωσικές απαντήσεις. Οι βομβαρδισμοί των νεοναζί του Κιέβου απέναντι σε χιλιάδες αμάχους ώθησαν το Ρώσο Πρόεδρο να αποφασίσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αιματοκυλισμένων περιοχών» σύμφωνα με τον νομικό Γ. Χατζηαντωνίου.

Και πριν την ουκρανική κρίση, κατηγορούσαν τη Ρωσία ότι θα κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Όμως παρερμήνευσαν τη ρωσική στάση που, σύμφωνα με αναλυτές, τήρησε κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα, ενώ πρότεινε μακροπρόθεσμα συμβόλαια για τη συνέχεια.

Αντίκτυπο στην Ελλάδα

Η ελληνική αγορά δεν έχει δει ακόμα των αντίκτυπο της αναζωπύρωσης στην περιοχή μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις Πούτιν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών.

«Οι αντιδράσεις θα αποτυπωθούν σε διάστημα δέκα ημερών στη χώρα μας» υπογραμμίζει ο κ. Κιούσης.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα δύο ευρώ το λίτρο, σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας κατά το περασμένο δεκαήμερο.

Πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών παραμένει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ προκειμένου να υπάρχουν οικονομικές ανάσες για όλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα στο pronews.gr αναφέραμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με το πρόβλημα της επάρκεια του φυσικού αερίου, καθώς στην καλύτερη περίπτωση μας «βγάζουν» για δέκα ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.