Όνειδος: Πώς η Ελλάδα δέθηκε ενεργειακά στο «άρμα» της Τουρκίας μέσω Turkish Stream και όλοι το έκρυψαν!

Το έγκλημα του South Stream έχει «ονόματα» και «διευθύνσεις» ενόχων - Ποιος και πώς θα πληρώσει για τα εγκλήματα σε βάρος της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας και της δορυφοροποίησής της από την Τουρκία;

Όνειδος: Πώς η Ελλάδα δέθηκε ενεργειακά στο «άρμα» της Τουρκίας μέσω Turkish Stream και όλοι το έκρυψαν!

«Η Ελλάδα και τα Σκόπια άρχισαν να λαμβάνουν ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού Turkish Stream», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Μαλίνοφ, επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας Bulgartransgaz, μιλώντας στο κρατικό βουλγαρικό ραδιόφωνο (BNR).

Την 1η Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου και στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτό θα επιτρέψει στη Σόφια να εξοικονομήσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Όπως σημειώνεται από τον Μαλινόφ, υπάρχει ένα νέο σημείο που χρησιμοποιείται στα σύνορα με την Τουρκία, αναφορικά με τον αγωγό και το ίδιο χρησιμοποιεί και η Ελλάδα.

Το τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, ενώ όλοι συζητάμε για τον EastMed και για τον «αόρατο» TAP, ο οποίος βέβαια έτσι ή αλλιώς περνάει και αυτός από την Τουρκία: Ότι παύει ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ελλάδας από την Βουλγαρία μέσω του κυκλώματος της Ουκρανίας και πλέον η Ελλάδα θα εφοδιάζεται με ρωσικό φυσικό αέριο από την… Τουρκία!

Και όταν ξεκινήσει ο TAP, θα εφοδιάζεται αζέρικο φυσικό αέριο πάλι μέσω… Τουρκίας! Είναι πραγματικά ασύλληπτο το μέγεθος του εγκλήματος των κυβερνήσεων 2009-2014, που η μεν πρώτη (κυνβέρνηση Γ.Παπανδρέου, «πάγωσε» το έργο του Souts Stream και η δεύτερη (κυβέρνηση Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου) ματαίωσε το έργο!

Ετσι, ενώ ο Souts Stream θα περνούσε από την Μαύρη Θάλασσα στην Βουλγαρία και μετά στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας την Τουρκία, αυτό το τεράστιο έργο που θα έδινε ενεργειακή αυτονομία στην χώρα, προτιμήθηκε ο αγωγός TAP, ο οποίος έτσι ή αλλιώς είναι περιορισμένης μεταφορικής ικανότητας και ο οποίος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης σε αντίθεση με τον Souts Stream, ο οποίος θα απέφερε άνω των 50 εκατ. ευρώ ετησίως στην εθνική οικονομία.

Αλλά ταυτόχρονα θα έδενε την Ελλάδα στο ενεργειακό άρμα της Τουρκίας, αφού αυτή κρατά τα κλειδιά του ΤΑΡ.

Τώρα, ως να μην έφθανε η προδοσία (γιατί περί καθαρής προδοσίας πρόκειται) την εγκατάλειψης του South Stream από τις κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά, ο Souts Stream απλώς έγινε τελικά Turkish Stream, δηλαδή αντί να παρακαμφθεί η Τουρκία, μέσω της Βουλγαρίας, περνά ακριβώς μέσα από την Τουρκία η οποία πλέον εφοδιάζει με φυσικό αέριο την Βουλγαρία και την Ελλάδα, τις δύο χώρες που είχαν ακυρώσει τον South Stream!

Κρατώντας τα «κλειδιά» τις ενέργειας για τις δύο αυτές χώρες και κυρίως για την Ελλάδα που είναι ο γεωστρατηγικός αντίπαλος της Τουρκίας. Το 90% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί η Ελλάδα θα περνά από την Τουρκία.

Φυσικά κανείς μέχρι στιγμής Ελληνας «αρμόδιος» δεν τόλμησε να πει δημοσίως ότι η Ελλάδα πλέον «κρέμεται« ενεργειακά από την Τουρκία και αν η Αγκυρα κλείσει τις «στρόφιγγες» σε μία περίπτωση «θερμής» κρίσης η Ελλάδα θα «παγώσει» και θα σταματήσει η βιομηχανική παραγωγή στο ποσοστό που αυτή εξαρτάται από το φυσικό αέριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/gkouriotis/status/1214220808345804800

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.