Gazprom: Σχεδόν οι μισοί πελάτες της έχουν ανοίξει λογαριασμούς για να πληρώσουν σε ρούβλια

Τι δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ

Gazprom: Σχεδόν οι μισοί πελάτες της έχουν ανοίξει λογαριασμούς για να πληρώσουν σε ρούβλια

Πολλοί πελάτες του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου φαίνεται πως έχουν συμβιβαστεί με τις νέες απαιτήσεις.

Περίπου οι μισοί από τους 54 πελάτες του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να εξαναγκάσει τους πελάτες της να πληρώσουν για το αέριό της σε ρούβλια.

Η Ρωσία διέκοψε την παροχή αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία τον Απρίλιο μετά την άρνησή τους να ικανοποιήσουν την απαίτησή της οι Ευρωπαίοι αγοραστές να αρχίσουν να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, προκαλώντας φόβους ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Η φινλανδική κρατική εταιρία παροχής ενέργειας Gasum αρνήθηκε να μεταβεί στο νέο σύστημα και είπε αυτή την εβδομάδα πως θα οδηγήσει τη διαφωνία της για την πληρωμή σε ρούβλια με τη ρωσική Gazprom Export σε διαδικασίες διαιτησίας.

Πολλές εταιρίες έχουν ήδη πληρώσει το αέριο σε ρούβλια

Ο Νόβακ δήλωσε σε ένα φόρουμ σήμερα πως μερικές μεγάλες εταιρίες έχουν ήδη πληρώσει για το ρωσικό αέριο με το νέο σύστημα και πως η Μόσχα θα γνωρίζει σύντομα οριστικά ποιες εταιρίες πλήρωσαν και ποιες αρνήθηκαν να το κάνουν.

«Οι πληρωμές για αέριο βάσει κυρίων συμβολαίων είναι προγραμματισμένες και υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένες μεγάλες εταιρίες άνοιξαν ήδη λογαριασμούς, πλήρωσαν (τους λογαριασμούς αερίου) και είναι έτοιμες να πληρώσουν εγκαίρως», δήλωσε ο Νόβακ σε ένα φόρουμ, «τις επόμενες λίγες ημέρες θα δούμε έναν τελικό κατάλογο του ποιος πλήρωσε σε ρούβλια και ποιος αρνήθηκε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχεδόν όλα τα συμβόλαια προμήθειας αερίου που έχουν εταιρίες της ΕΕ με την Gazprom είναι σε ευρώ ή δολάρια και ορισμένες πολύ μεγάλες δυτικές εταιρίες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.