ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε Α.Γεωργιάδη: «Είσαι αδιάβαστος – Δεν υπάρχει καν μονάδα λιγνίτη στην Καρδιά Αμυνταίου»

«Το καρτέλ στην ενέργεια κερδοσκοπεί και την πληρώνουν οι καταναλωτές» λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε Α.Γεωργιάδη: «Είσαι αδιάβαστος – Δεν υπάρχει καν μονάδα λιγνίτη στην Καρδιά Αμυνταίου»

Στα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τον λιγνίτη απάντησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον υπουργό ως αδιάβαστο, ενώ αναφέρθηκε και σε καρτέλ ενέργειας το οποίο παίζει κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Ο Γιώργος Αδαμίδης κατήγγειλε ότι τέσσερις εταιρείες κερδοσκοπούν και αδιαφορούν για τις αυξήσεις. Όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, «τέσσερις εταιρείες διαχειρίζονται τα ενεργειακά ζητήματα. Κερδοσκοπούν και αδιαφορούν για την έκρηξη των τιμών αφού τη ρήτρα αναπροσαρμογής την πληρώνουν οι καταναλωτές».

Μάλιστα επεσήμανε ότι το κόστος της λιγνιτικής μεγαβατώρας είναι 140 ευρώ, οι πάροχοι την αγοράζουν με 330 ευρώ, οπότε είναι αδύνατο να την πουλήσουν προς 60 ευρώ στον καταναλωτή.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε ότι οι λιγνιτικές μονάδες λειτουργούν στο φουλ εκτός από μια στην Καρδιά Αμυνταίου, τον χαρακτήρισε αδιάβαστο αφού δεν ξέρει καν ότι δεν υπάρχει μονάδα στην Καρδιά Αμυνταίου.

Όπως είπε οι λιγνιτικές μονάδες δεν έκλεισαν το 2018 αλλά οι δυο ΑΗΣ Αμυνταίου το 2020 και τέσσερις ΑΗΣ Καρδιάς το 2021. Από τις οκτώ λιγνιτικές μονάδες που διαθέτουμε σήμερα, επτά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν παράγοντες 2.400 μεγαβατώρες τη στιγμή που η ζήτηση ακόμα και στην κρίση δεν ξεπερνά τις 1.600 μεγαβατώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή δεν υπάρχει λιγνιτική μονάδα στην Καρδιά Αμυνταίου, αλλά οι λιγνιτικές μονάδες Καρδιάς και οι λιγνιτικές μονάδες Αμυνταίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.