ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Η ροή αερίου μέσω Nord Stream θα επαναληφθεί μετά τις εργασίες συντήρησης

Η Gazprom δήλωσε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την επανάληψη των παραδόσεων μέσω του αγωγού

Γερμανία: Η ροή αερίου μέσω Nord Stream θα επαναληφθεί μετά τις εργασίες συντήρησης

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν, δήλωσε πως η ροή αερίου θα επαναληφθεί αύριο, Πέμπτη (21/7), όπως έχει προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από τις συμβατικές υποχρεώσεις της ρωσικής κρατικής ενεργειακής εταιρίας.

Η Χόφμαν αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η προμήθεια αερίου μπορεί να μειωθεί στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα αν δεν παραδοθεί γρήγορα μια τουρμπίνα που είχε σταλεί για επισκευή.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας και Κλίματος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία επικαλείται ως “πρόσχημα” την απουσία μιας τουρμπίνας στον αγωγό Nord Stream 1 προκειμένου να δικαιολογήσει τις μειώσεις στις παραδόσεις αερίου προς την Ευρώπη.

Ο ρωσικός κολοσσός αερίου Gazprom δήλωσε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την επανάληψη των παραδόσεων μέσω του αγωγού στον οποίο πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης μέχρι αύριο το πρωί, επικαλούμενο κυρίως την απουσία μιας τουρμπίνας Siemens, που είναι απαραίτητη, όπως λέει, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει ένα σταθμός συμπίεσης και έχει σταλεί στον Καναδά για επισκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί πως ο αγωγός μπορεί να επαναλειτουργήσει αύριο το πρωί, όμως αν η Ρωσία δεν παραλάβει την τουρμπίνα που λείπει, θα λειτουργεί στο 20% της ικανότητάς του από την ερχόμενη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.