ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γερμανία: Στρέφει το βλέμμα στο Καζακστάν για την εισαγωγή πετρελαίου

Η Γερμανία διαψεύδει τις φήμες πως θα αγοράσει πετρέλαιο από τη Ρωσία

Γερμανία: Στρέφει το βλέμμα στο Καζακστάν για την εισαγωγή πετρελαίου

Η Γερμανία διαψεύδει τις φήμες πως θα αγοράσει στις αρχές του ερχόμενου έτους πετρέλαιο από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι θα εστιάσει στις εισαγωγές αργού από το Καζακστάν.

Η δήλωση αυτή ωστόσο αμφισβητήθηκε, όταν ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή πετρελαιαγωγών της Ρωσίας δήλωσε ότι έχει δεχθεί αιτήματα για παραδόσεις ρωσικού αργού το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτήρισε «εσφαλμένες» τις αναφορές ότι το Βερολίνο παρήγγειλε ρωσικό πετρέλαιο.

Στη Ρωσία ωστόσο δηλώνουν πως: «Ανακοίνωσαν ότι δεν θα έπαιρναν πετρέλαιο από τη Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου, αλλά λάβαμε αιτήματα από Πολωνούς καταναλωτές: ”δώστε μας τρία εκατομμύρια τόνους για το επόμενο έτος και 360.000 τόνους για τον Δεκέμβριο”», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Transneft Νικολάι Τοκάρεφ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 24 νωρίτερα σήμερα.

«Η Γερμανία έχει ήδη στείλει αίτημα για το πρώτο τρίμηνο -”δώστε και σε εμάς”» ισχυρίστηκε, σημειώνοντας ότι θα είναι δύσκολο για τα γερμανικά διυλιστήρια να αντικαταστήσουν όλες τις ρωσικές ποσότητες με αργό πετρέλαιο από το Καζακστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν, Μουχτάρ Τιλεουμπέρντι, είπε ότι η χώρα του θα μπορούσε να στέλνει από δύο έως πέντε εκατομμύρια τόνους πετρελαίου ετησίως μέσω αγωγού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.