Ανακοίνωσε την πολιορκία της Φινλανδίας με πέντε μεγάλες στρατιωτικές βάσεις στα ρωσοφινλανδικά σύνορα

H Φινλανδία αρνήθηκε να πληρώσει τις οικονομικές τις υποχρεώσεις από την αγορά φυσικού αερίου της Ρωσίας σε ρούβλια όπως έκαναν πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με αποτέλεσμα η Ρωσία να διακόψει τη ροή φυσικού αερίου.

Η διακοπή προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 04:00 (ώρα Γκρίνουιτς, 07:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαΐου.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σ.Σοιγκού ανακοίνωσε την δημιουργία πέντε μεγάλων στρατιωτικών οχυρών στα σύνορα με την Φινλανδία προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε πρώτη φάση η είσοδος της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Είναι πολύ λυπηρό που οι προμήθειες φυσικού αερίου βάσει του συμβολαίου προμήθειάς μας θα σταματήσουν τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Μίκα Βιλγιάνεν.

«Ωστόσο, προετοιμαζόμασταν σχολαστικά για αυτή την κατάσταση και προνοήσαμε προκειμένου να μην υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο μεταφοράς αερίου, θα μπορέσουμε να εφοδιάσουμε όλους τους πελάτες μας με αέριο τους ερχόμενους μήνες», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Gasum δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρέχει αέριο στους Φινλανδούς καταναλωτές από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticonnector που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία.