ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πόλεμο στους Έλληνες εφοπλιστές κήρυξαν ΗΠΑ & ΕΕ: «Ή σταματάτε να μεταφέρετε ρωσικό πετρέλαιο ή πάτε φυλακή» – Πώς αντέδρασαν (upd)

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει η κυβέρνηση

Πόλεμο στους Έλληνες εφοπλιστές κήρυξαν ΗΠΑ & ΕΕ: «Ή σταματάτε να μεταφέρετε ρωσικό πετρέλαιο ή πάτε φυλακή» – Πώς αντέδρασαν (upd)

(Aνανέωση από αρχική δημοσίευση: 26/11/2023, 22:23): Τελεσίγραφο από ΗΠΑ και ΕΕ στον Κ.Μητσοτάκη να σταματήσει να στηρίζει τις εφοπλιστικές εταιρείες που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν στενές., κοινωνικές, σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.

Το αίτημα της κυβέρνησης να εξαιρεθούν συγκεκριμένοι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο, από τις κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ μάλλον δεν εισακούστηκαν και όχι μόνο αυτό: Ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) της Ουάσιγκτον, που είναι think tank της αμερικανικής κυβέρνησης, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πούτιν»!

Τις τελευταίες εβδομάδες, τρεις μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με την απειλή της black list. δεν δέχθηκαν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο: Πρόκειται για τις Minerva Marine των Μαρτίνων, Thenamaris, επίσης των Μαρτίνων  και TMS Tankers του Οικονόμου οι οποίοι απέρριψαν ρωσικά αιτήματα για φόρτωση πλοίων.

Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν τις πρώτες κυρώσεις σε ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων στην Τουρκία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Οκτώβριο γιατί μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο σε τιμή υψηλότερη από το όριο των 60 δολαρίων ανά βαρέλι που είχαν ορίσει τα δυτικά κράτη.

Στη συνέχεια άλλα τρία πλοία τέθηκαν υπό κυρώσεις.

Πώς αντέδρασαν οι Έλληνες εφοπλιστές και αυτοί που έκοψαν τα συμβόλαια και οι άλλοι;

Πουλάνε στην Ρωσία απ’ευθείας τα τάνκερ τους, με μυστικές ρήτρες που προβλέπουν επαναγορά, αν αρθούν οι κυρώσεις!

«Καθημερινά οι Έλληνες ολιγάρχες του εφοπλισμού πουλάνε δεξαμενόπλοια στον ρωσικό “σκιώδη” στόλο του Πούτιν, με την ΕΕ να κάνει τα “στραβά μάτια”», όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.