Στον άνθρακα επιστρέφει η Γερμανία – H Eυρώπη ετοιμάζεται για διακοπή φυσικού αερίου

Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης εκτιμούν ότι η Μόσχα εργαλοποίει την παροχή αερίου στην Ευρώπη

Στον άνθρακα επιστρέφει η Γερμανία – H Eυρώπη ετοιμάζεται για διακοπή φυσικού αερίου

Υπό την απειλή ότι θα κλείσει η Ρωσία τη «στρόφιγγα» του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η Γερμανία λαμβάνει ήδη τα μέτρα της ενόψει του χειμώνα. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ένα από τα μέτρα που θα λάβει είναι και η καταφυγή στον άνθρακα, παρότι θεωρείται νούμερο ένα παράγοντας ρύπανσης του περιβάλλοντος.

«Προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου, πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο αέριο για να παράγουμε ηλεκτρισμό. Αντ’ αυτού, οι σταθμοί άνθρακα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας.

Η απόφαση αυτή αντιπροσωπεύει μια μεταστροφή της κυβέρνησης συνασπισμού, ιδίως για τους Πράσινους, που έχει υποσχεθεί να σταματήσει τη χρήση άνθρακα έως το 2030. «Είναι σκληρό, αλλά είναι απαραίτητο προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου», δήλωσε ο οικολόγος υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε μια ανακοίνωση.

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα μείωσε κατά 60% την παράδοση αερίου προς τη Γερμανία, με τους Ευρωπαίους να εκτιμούν ότι η Μόσχα απαντά έτσι στις κυρώσεις για την επέμβαση στην Ουκρανία.

Έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τις παροχές φυσικού αερίου είναι και η Ιταλία.

Μεταξύ των άλλων, τα μέτρα που προβλέπονται στο σχέδιο είναι η χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η εθελούσια μείωση παροχής ενέργειας σε βιομηχανίες και η αύξηση των εισαγωγών από τρίτες χώρες.

Η νέα αυτή φάση προκαλείται από τη συνεχή μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Ιταλία άρχισε ήδη να εισάγει περισσότερο φυσικό αέριο από την Αλγερία, από ό,τι από τη Ρωσική Ομοσπονδία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.