ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη: Οι πολίτες ψάχνουν σωτηρία στις κινέζικες ηλεκτρικές κουβέρτες

Οι κινέζικες ηλεκτρικές κουβέρτες έχουν «σπάσει» ρεκόρ πωλήσεων

Ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη: Οι πολίτες ψάχνουν σωτηρία στις κινέζικες ηλεκτρικές κουβέρτες

Μέσα στις προετοιμασίες των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι είναι τρομοκρατημένοι για τον χειμώνα που έρχεται, πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί σε μια λύση που βλέπουν ως «σωτηρία» και δεν είναι ούτε το πετρέλαιο, ούτε το φυσικό αέριο αλλά ούτε και το πανάκριβο LNG: Ψάχνουν να σωθούν από τις ηλεκτρικές κουβέρτες που φτιάχνονται στην Κίνα!

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στοιχεία για τις εξαγωγές δείχνουν μια άνοδο, από την οποία ωφελούνται κινεζικές εταιρείες όπως η UTK Technology, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικές κουβέρτες και τις πουλά στο Alibaba. Η ζήτηση έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο αυτόν τον μήνα.

Το ενδιαφέρον που δέχεται καθημερινά από Ευρωπαίους αγοραστές έχει πενταπλασιαστεί και οι περισσότεροι ζητούν επείγουσα αποστολή, όπως είπε στο Bloomberg ο Crane Jin, γενικός διευθυντής της UTK. Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει πάνω από 10.000 κουβέρτες στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα.  «Δουλεύουμε πολλές υπερωρίες τον τελευταίο καιρό», είπε.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και οι περιορισμένες προμήθειες, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωθούν τις κυβερνήσεις να καταρτίσουν σχέδια περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας. Τα νοικοκυριά, που ήδη πλήττονται από τον υψηλό πληθωρισμό, αναζητούν λύσεις για να κάνουν οικονομία, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες, που έχουν ενσωματωμένα λεπτά ηλεκτρικά καλώδια και διαχέουν τη θερμότητα μόλις συνδεθούν στο ρεύμα, κοστίζουν λιγότερο από το ένα τρίτο για να λειτουργήσουν σε σύγκριση με ορισμένες θερμάστρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της EnergyAustralia. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή αυτό που κάνουν είναι να ζεσταίνουν τον χρήστη από κοντά αντί να θερμαίνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν την αύξηση της ζήτησης. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis Partnership αναφέρει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών κουβερτών έχουν αυξηθεί κατά 67% σε σχέση με πέρυσι και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα προϊόντα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 470%. Οι κουβέρτες αυτές κατατάσσονται μεταξύ των προϊόντων σπιτιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο βρετανικό σάιτ της Amazon.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.