ΕΝΦΙΑ: Μέχρι σήμερα η καταβολή της πρώτης δόσης για πάνω από 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι διορθώσεις στο Ε9 μπορούν να γίνουν και μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι σήμερα η καταβολή της πρώτης δόσης για πάνω από 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για τα ακίνητά τους ανέρχεται σε 2,268 δισ. ευρώ.

Ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει σήμερα και την τελευταία στις 29 Φεβρουαρίου 2024 ή σε έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις με την πάγια ρύθμιση ή σε 12 ίσες άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Πριν απ’ την καταβολή της πρώτη δόσης, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις που εντόπισαν στο «ραβασάκι» του ΕΝΦΙΑ.

Με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, ο φόρος επανυπολογίζεται και εκδίδεται αυτόματα το νέο εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ.

Οι διορθώσεις στο Ε9 μπορούν να γίνουν και μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων.

Συγκεκριμένα υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023. Μετά η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να εξοφληθεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις όχι μικρότερες των 10 ευρώ μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάλογα με το είδος των λαθών και παραλείψεων στα περιγραφικά στοιχεία των ακινήτων η μείωση του φόρου μπορεί να κυμανθεί από 20% έως 90%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.