Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δείτε ποιοι και πότε παίρνουν το voucher

Σήμερα η λίστα επιτυχόντων και επιλαχόντων

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δείτε ποιοι και πότε παίρνουν το voucher

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση των voucher για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση με επιτυχόντες και επιλαχόντες όχι με ονοματεπώνυμα αλλά με αριθμό αίτησης.

Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω της πλατφόρμας που υπέβαλλαν την αίτησή τους. Αρμόδιες πηγές εξηγούν πως μετά την αποκάλυψη των δικαιούχων θα ακολουθήσει περίοδος περίπου μιας εβδομάδας για την υποβολή τυχόν ενστάσεων και στη συνέχεια θα εκδοθούν τα voucher ώστε οι καταναλωτές να προχωρήσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου σε αγορά των συσκευών που επιθυμούν είτε αφορούν σε ψυγεία και καταψύκτες είτε σε κλιματιστικά.

Σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η επιδότηση αντικατάστασης συσκευών για 250.000 νοικοκυριά.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επιδιώκεται η εξεύρεση πρόσθετων πόρων ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά από τα περίπου 900.000 που υπέβαλαν αιτήσεις.

Δεν είναι σαφές εάν τελικά βρέθηκαν αυτοί οι πρόσθετοι πόροι αν και ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικαιούχοι μέχρι τώρα υπολογίζονται σε λιγότερους από 300.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος με το ποσοστό επιδότησης να κλιμακώνεται όμως σε συνάρτηση με το εισόδημα και πρόσθετη μοριοδότηση να έχουν ευάλωτα νοικοκυριά, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η επιδότηση διαμορφώνεται με βάση τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες:

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50% (1η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45% (2η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35% (3η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30% (4η εισοδηματική κατηγορία).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.