ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Κατατέθηκε νέα τροπολογία για το πλαφόν

Τι είχε προαναγγείλει ο Α.Γεωργιάδης

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Κατατέθηκε νέα τροπολογία για το πλαφόν

Νέα τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/262 του Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου 2019 για τη θέσπιση του γενικού καθεστώτος των ειδικών φόρων κατανάλωσης (αναδιατύπωση), άσκηση της τελωνειακής αντιπροσώπευσης και ρύθμιση επαγγέλματος τελωνειακού αντιπροσώπου και λοιπές τελωνειακές και φορολογικές ρυθμίσεις».

Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, προτείνονται τα ακόλουθα:

1.Παρατείνεται μέχρι την 31η.12.2022 (έληξε 30.6.2022) η εφαρμογή του άρθρου 119 του ν.4926/2022 περί δημοσιοποίησης της εμπορικής επωνυμίας επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε περιόδους κρίσης.

2.Απαγορεύεται, για το χρονικό διάστημα ισχύος του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή», η αποκόμιση κέρδους από την πώληση των οριζόμενων προϊόντων.

Συγκεκριμένα:

Για χρονικό διάστημα από δημοσίευση του παρόντος και έως 31η.12.2022, απαγορεύεται αποκόμιση μικτού κέρδους από πώληση οποιουδήποτε προϊόντος παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για υγεία, διατροφή, διαβίωση, μετακίνηση και ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από πώληση γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου και φυτικών ελαίων, όταν περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ 1ης.09.2021 απαγορεύεται αποκόμιση μικτού κέρδους από πώληση οποιουδήποτε προϊόντος που:

α) πωλείται από προμηθευτή που έχει συμπεριληφθεί Μητρώο Εγκεκριμένων Προμηθευτών και από έμπορο λιανικής, που συμμετέχει πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» και

β) έχει ενταχθεί Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμένου Εξοπλισμού ως άνω απόφασης, όταν περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ 31ης.12.2021.

Τι είχε προαναγγείλει ο Γεωργιάδης

Όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έρχεται προς ψήφιση διάταξη που θα αφορά στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Θα επιβληθεί όριο στο περιθώριο κέρδους το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα και σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση διαπιστωθεί ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, θα της επιβάλλεται πρόστιμο και δεν θα μπορεί να λάβει την επιδότηση.

«Ετοιμάζουμε τροπολογία η οποία θα κατατεθεί αύριο στην βουλή με την οποία θα μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για τα κλιματιστικά. Θα μπουν και αυτά στην γενική διάταξή μας που ισχύει» ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε, αυτό γίνεται γιατί παρατηρήθηκε, ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του προγράμματος για την αντικατάσταση παλιών συσκευών, πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή των κλιματιστικών σε πολλά καταστήματα, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

«Άρα και τα κλιματιστικά θα συμπεριληφθούν στην συγκεκριμένη διάταξη. Και προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός από την επιβολή προστίμων δεν θα δοθεί η επιδότηση» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.