ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Μέχρι αύριο η υποβολή δικαιολογητικών – Ποιοι θα την επιστρέψουν ολόκληρη

Στο «μικροσκόπιο» αιτήσεις και ενστάσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία αλλά «κόπηκαν» από τις ενισχύσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Μέχρι αύριο η υποβολή δικαιολογητικών – Ποιοι θα την επιστρέψουν ολόκληρη

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για τις επιχειρήσεις που κλήθηκαν να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως ολόκληρα τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τηρήσει τους όρους του προγράμματος.

Όσες υποβάλουν μέχρι αύριο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα απαλλαγούν από την έντοκη και εφάπαξ επιστροφή ολόκληρου του ποσού της επιστρεπτέας.

Το ίδιο θα συμβεί και σε όσες με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού της διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων διαπιστωθεί ότι τήρησαν τη ρήτρα απασχόλησης.

Αντίθετα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που ακόμη και μετά την ευνοϊκή προσαρμογή των όρων διατήρησης των θέσεων εργασίας δεν τήρησαν τους όρους της επιστρεπτέας θα πρέπει να επιστρέψουν ολόκληρο και με τόκο το κρατικό δάνειο που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται χιλιάδες αιτήσεις και ενστάσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών που επλήγησαν από την πανδημία αλλά «κόπηκαν» από τις ενισχύσεις που χορηγήθηκαν μέσω των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την επανεξέταση των αιτήσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα ανάψει το πράσινο φως για την καταβολή των κρατικών δανείων στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που θα δικαιωθούν.

Οσοι λάβουν την κρατική ενίσχυση θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις από τον Ιούνιο του 2023 ενώ τα ποσά θα είναι κουρεμένα έως 75%.

Ο έλεγχος των ενστάσεων γίνεται με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι επιχειρήσεις και τα στοιχεία που αποστέλλει εγγράφως η ΑΑΔΕ και περιέχονται στις βάσεις δεδομένων της.

Οι αιτήσεις για λήψη των κρατικών δανείων που είχαν απορριφθεί για διάφορους λόγους κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων επανεξετάζονται έπειτα από φορολογικούς ελέγχους σε βιβλία και στοιχεία, ενώ διενεργούνται και άλλοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.