ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Έρχονται» αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

Θα επηρεάσει και τις 6 ασφαλιστικές κατηγορίες αντίστοιχα ενώ θα αυξηθούν και οι εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ

«Έρχονται» αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

Με σημαντικές ανατροπές σε συντάξεις, επιδόματα και εισφορές «υποδεχόμαστε» το 2023, καθώς για άλλη μια χρονιά αλλάζουν πολλά σε ολόκληρο το φάσμα του Ασφαλιστικού.

Από την 1/1/2023 και σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν. 4670/2020 πρόκειται να αυξηθούν οι εισφορές για περίπου 1,8 εκ. αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι η αύξηση θα κινηθεί ισόποσα με τον πληθωρισμό κάτι που σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πιθανή αύξηση εισφορών κατά 9% περίπου για τους επαγγελματίες – ασφαλισμένους στον πρώην ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΑΕ – ΤΣΑ) αλλά και για τους επιστήμονες ασφαλισμένους στο πρώην ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) που θα δουν τα εκκαθαριστικά για τις εισφορές του Ιανουαρίου να έρχονται αυξημένα.

Η αύξηση θα επηρεάσει και τις 6 ασφαλιστικές κατηγορίες αντίστοιχα ενώ θα αυξηθούν και οι εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ.

Για το εάν θα αυξηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2023 οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά 10% ρωτήθηκε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Ο υπουργός εξήγησε τον λόγο για τον οποίο γίνονται οι συζητήσεις για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τον νόμο Κατρούγκαλου οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ήταν πολύ υψηλές. Μετά ήρθε ο νόμος Βρούτση και μείωσε σημαντικά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Και τώρα η όλη συζήτηση που κάνουμε είναι να αυξηθούν λίγο οι ασφαλιστικές εισφορές» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.