ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Έρχονται» νέες ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα: Στα ύψη γάλα και γιαούρτι – «Οι τιμές μας έχουν γονατίσει»

«Κάθε φορά που έρχομαι βλέπω διαφορά, πέντε, δέκα λεπτά πιο πάνω»

«Έρχονται» νέες ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα: Στα ύψη γάλα και γιαούρτι – «Οι τιμές μας έχουν γονατίσει»

Την ώρα που τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι στα ύψη, άμεσα αναμένονται νέες ανατιμήσεις, «τινάζοντας» στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ήδη η τιμή του αγελαδινού γάλακτος έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, με τους καταναλωτές να ζητούν να ληφθούν μέτρα, καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε, «οι τιμές μας έχουν γονατίσει».

Σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, οι τιμές του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, ενός βασικού προϊόντος διατροφής, κυμαίνονται από 2,04 έως 2,06 ευρώ το λίτρο.

«Εκτόξευση» παρατηρείται όμως και στο κατσικίσιο γάλα, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί από 0,60 έως και 0,80 ευρώ, με κάποια σούπερ μάρκετ να πωλούν το ένα λίτρο 3,38 ευρώ, ενώ η τιμή του κυμαίνεται από 2,85-3,40 ευρώ.

«Κάθε φορά που έρχομαι βλέπω διαφορά, πέντε, δέκα λεπτά πιο πάνω», λέει απογοητευμένη μία καταναλώτρια, η οποία σχολίασε ότι αναγκάζεται να πάρει γάλα από το «Καλάθι του φτωχού», ενώ όπως προσθέτει, έχει «ρίξει τα στάνταρ» και στο γιαούρτι.

Το γιαούρτι, ο «λευκός χρυσός» όπως ίσως θα έπρεπε να ονομάζεται εφεξής, μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκε (το χύμα) 0,62%, δηλαδή από 2,98 ευρώ σε 3,60 ευρώ το κιλό!

Στο στραγγιστό γιαούρτι και για μία συσκευασία τριών τεμαχίων, παρατηρείται αύξηση από 0,20 μέχρι 0,30 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ερχόμαστε με λίστα, ψάχνουμε προσφορές, βλέπουμε που είναι οι καλύτερες τιμές…», είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον οι καταναλωτές με την κατάσταση στην ακρίβεια να έχει ξεφύγει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.