
O κόσμος αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ.
«Έχουν χαθεί 11 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, ποσότητα μεγαλύτερη από τις απώλειες των δύο πετρελαϊκών κρίσεων της δεκαετίας του 1970 μαζί», δήλωσε σχετικά.
Παράλληλα, ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή» και «μείζονα απειλή» για την παγκόσμια οικονομία.
«Καμία χώρα δεν θα μπορέσει να έχει ανοσία έναντι των συνεπειών αυτής της κρίσης, αν συνεχιστεί σε αυτόν τον δρόμο», πρόσθεσε.
Η παγκόσμια αγορά ενέργειας βρίσκεται υπό έντονη πίεση, με την προσφορά πετρελαίου να έχει μειωθεί σε επίπεδα δεκαετιών.
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε αυξημένες τιμές ενέργειας και να επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία, καθώς η προσφορά παραμένει περιορισμένη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.