ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φορολογικές δηλώσεις: Με πολύ αργούς ρυθμούς η υποβολή του Ε3 από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Φέτος θα ελεγχθούν για τα δηλωθέντα στοιχεία

Φορολογικές δηλώσεις: Με πολύ αργούς ρυθμούς η υποβολή του Ε3 από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η φορολογική διοίκηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους 650.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούµενους, καθώς φέτος µετά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων θα ελεγχθούν για τα δηλωθέντα στοιχεία.

Μάλιστα, μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 280.866 δηλώσεις Ε3.

Στόχος των ελεγκτών θα αποτελέσουν όσοι παρουσιάζουν υψηλές δαπάνες, υψηλότερες από τις προηγούµενες χρονιές, καθώς και όσοι τροποποιήσουν τους προσυµπληρωµένους κωδικούς.

Σηµειώνεται ότι το νέο Ε3 έχει προσυµπληρωµένους κωδικούς, οι οποίοι ωστόσο µπορούν να τροποποιηθούν από τους υπόχρεους στην περίπτωση που διαφωνούν.

Συγκεκριμένα, εφέτος είναι προσυµπληρωµένοι οι κωδικοί που αφορούν κυρίως στοιχεία τα οποία αντλούνται από την ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, πληροφοριακά στοιχεία ( ΑΦΜ, ΚΑ∆, ∆ΟΥ πρώτης υποβολής), αλλά και στοιχεία τα οποία αφορούν τους ενεργούς τραπεζικούς επαγγελματικούς λογαριασμούς, τα POS της επιχείρησης και δεδομένα που αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Η προσυµπλήρωση γίνεται για λόγους διευκόλυνσης και τα στοιχεία µπορούν να διορθωθούν από τον φορολογούµενο, καθώς είναι και ο κύριος υπεύθυνος για την υποβολή της δήλωσης.

όσοι λοιπόν προχωρήσουν σε εκτεταμένες διορθώσεις θα ελεγχθούν μετά το τέλος υποβολής των φορολογικών ή διαφορετικά θα ζητηθεί από τις Αρχές να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που οδηγούν, για παράδειγμα, στην αύξηση των δαπανών τους.

Η ΑΑΔΕ διευκρίνισε χθες πως νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν πραγματοποιούν επιχειρηματικές συναλλαγές υποβάλλουν το έντυπο Ε3 κενό χωρίς να συμπληρώσουν ποσά.

Αν, όμως, τρίτο πρόσωπο έχει διαβιβάσει στο myDATA κάποιο παραστατικό για συναλλαγή που είχε με το νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πρέπει το τελευταίο, ανοίγοντας τον υποπίνακα κάποιου από τους κωδικούς 185, 285, 385 και 485, να συμπληρώσει στο 016 το ποσό 0,00 και να συνεχίσει την υποβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.