ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Eπίσημο: «Αύριο διακόπτεται η ροή φ.α. στην Πολωνία γιατί δεν πλήρωσε με ρούβλια» ανακοίνωσε η Gazprom – Aκολουθεί η Βουλγαρία;

Είναι η πρώτη χώρα στην οποία η Μόσχα διακόπτει τον εφοδιασμό με τον «γαλάζιο χρυσό»

Eπίσημο: «Αύριο διακόπτεται η ροή φ.α. στην Πολωνία γιατί δεν πλήρωσε με ρούβλια» ανακοίνωσε η Gazprom – Aκολουθεί η Βουλγαρία;

O ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ενημέρωσε την πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η PGNiG, όπως ακριβώς μετέδωσε πριν λίγο το pronews.gr.

Η πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή της συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Πληροφορίες από Μόσχα αναφέρουν ότι θα διακοπεί και η ροή προς την Βουλγαρία και «έρχονται και οι υπόλοιπες χώρες που αρνούνται να πληρώσουν σε ρούβλια».

Προαναγγέλλει, μάλιστα, πως έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση για την αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Το γεγονός ότι η Πολωνία θεωρούσε πως η Ρωσία «μπλοφάριζε» και δεν θα διέκοπτε την ροή του φυσικού αερίου δείχνει πως στην Δύση δεν είχαν πάρει σοβαρά τις ρωσικές απειλές.

Η Μόσχα σταματά την παροχή αερίου γιατί η Βαρσοβία δεν θα πληρώνει σε ρούβλια ή έστω δεν καταθέτει τα ευρώ σε έναν λογαριασμό που αυτομάτως θα μετατραπούν σε ρούβλια.

Η Ρωσία έθεσε αυτόν τον όρο στις χώρες της ΕΕ για να ισχυροποιήσει το νόμισμά της και να το καταστήσει αποθεματικό νόμισμα.

Έτσι επί της ουσίας θα ακύρωνε στην πράξη όλες τις αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.