ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γερμανία: Η Κομισιόν κάνει ελέγχους τα 200 δισ. ευρώ του πακέτου στήριξης για την ενέργεια

«Η αντίδραση των κρατών-μελών είναι απολύτως δικαιολογημένη»

Γερμανία: Η Κομισιόν κάνει ελέγχους τα 200 δισ. ευρώ του πακέτου στήριξης για την ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για το πακέτο ενεργειακής στήριξης, ύψους 200 δισεκ. ευρώ, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν πρόκειται περί παράνομης κρατικής ενίσχυσης που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό στην ΕΕ.

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη διατήρηση ίσων όρων ανταγωνισμού και μιας ενιαίας αγοράς και στην αποφυγή επιβλαβών κρατικών ενισχύσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Αριάνα Ποντεστά, όταν ρωτήθηκε για το γερμανικό πακέτο, στη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε σε επαφή με τις γερμανικές αρχές», τόνισε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σημείωσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή για παρόμοια θέματα και με άλλες εθνικές αρχές.

Η ίδια εκπρόσωπος εξήγησε ότι η Επιτροπή αποφασίζει για το εάν οι κρατικές ενισχύσεις είναι νόμιμες ή όχι, αφού ειδοποιηθεί από τα κράτη-μέλη για τα σχέδιά τους. Στη συνέχεια ακολουθεί διάλογος και είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο.

Ερωτηθείς σήμερα σχετικά προσερχόμενος στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Ιταλός Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε ότι «η αντίδραση των κρατών-μελών είναι απολύτως δικαιολογημένη» σχετικά με το γερμανικό σχέδιο στήριξης.

«Τη στιγμή αυτή πρέπει να διατηρήσουμε την ενιαία μας αγορά, αποφεύγοντας τον κατακερματισμό και ενισχύοντας όλα τα εργαλεία αλληλεγγύης που μπορούμε να έχουμε», τόνισε, σημειώνοντας ότι χρειάζεται αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Έχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα από την προηγούμενη κρίση για το πώς η αλληλεγγύη μπορεί να δράσει και να καθησυχάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο επικριτικό ήταν το μήνυμα του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ο οποίος έχει γράψει στο Twitter: «Ενώ η Γερμανία μπορεί να αντέξει οικονομικά να δανειστεί 200 δισεκ. ευρώ στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ορισμένα άλλα κράτη μέλη δεν μπορούν. Πρέπει να σκεφτούμε επειγόντως πώς να προσφέρουμε στα κράτη μέλη — που δεν έχουν αυτό το δημοσιονομικό περιθώριο ελιγμών — τη δυνατότητα να στηρίξουν τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.