ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Το πακέτο στήριξης θα ανέλθει στα 13 δισ. ευρώ για το 2022

Ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση κυμάνθηκε στο 7,9% τον Αύγουστο

Γερμανία: Το πακέτο στήριξης θα ανέλθει στα 13 δισ. ευρώ για το 2022

Το πακέτο στήριξης των πολιτών και των εταιρειών απέναντι στον καλπάζοντα πληθωρισμό θα ανέλθει στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα συνεισφέρει τα 12 από αυτά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Καθώς ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση κυμάνθηκε στο 7,9% τον Αύγουστο, το Βερολίνο δεχόταν πιέσεις να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την αλματώδη αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Για το 2023 η στήριξη αυτή θα φτάσει περίπου τα 42,5 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 θα προέλθουν από τα ομοσπονδιακά ταμεία, σύμφωνα με την ανάλυση του πακέτου αρωγής που είχε προαναγγελθεί από την Κυριακή.

Προβλέπεται επίσης μια εφάπαξ καταβολή 300 ευρώ στους συνταξιούχους. Το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 6 δισεκ. ευρώ, δηλαδή το μισό του πακέτου βοήθειας για το 2022. Οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις θα λάβουν συνολικά 3 δισεκ. ευρώ φέτος και του χρόνου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου, 10,1 δισεκ. ευρώ, θα διατεθεί για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Το μειωμένο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς –συνέχεια του εξαιρετικά δημοφιλούς εισιτηρίου των 9 ευρώ που προσφερόταν φέτος το καλοκαίρι– θα στοιχίσει περίπου 3 δισεκ. ευρώ το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο ανέφερε ότι στην ανάλυση δεν περιλαμβάνονται οι οικονομικές επιπτώσεις από την αναβολή της αύξησης της τιμής του CO2 και το συμφωνημένο πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.