ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Για λίγους φέτος τα Χριστούγεννα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες – «Καίνε» οι τιμές τους (βίντεο)

Οι καταναλωτές φαίνεται πως προτιμούν τα μελομακάρονα

Για λίγους φέτος τα Χριστούγεννα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες – «Καίνε» οι τιμές τους (βίντεο)

Μικροί και μεγάλοι, όλο το χρόνο περιμένουμε πως και πως τα Χριστούγεννα, προκειμένου να απολαύσουμε τα αγαπημένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ωστόσο φέτος λίγοι θα είναι οι τυχεροί που θα μπορέσουν να τα αγοράσουν καθώς η τιμή τους φτάνει έως τα… 14,90 ευρώ το κιλό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στον Γέρακα, διαπιστώθηκε ότι τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν έμειναν ανεπηρέαστα από την ακρίβεια και το ράλι των τιμών.

Μάλιστα, εργαζόμενη στο εν λόγω κατάστημα ανέφερε στο OPEN: «Έχουμε πάει τις τιμές μας, φέτος, στα 14,90 ευρώ το κιλό. Πέρσι, ήταν 12,90 ευρώ το κιλό. Έχουμε ανεβάσει τις τιμές μας κατά 15% αν και οι πρώτες ύλες έχουν ανέβει από 40% έως και 90%. Ωστόσο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές για τους καταναλωτές και δεν πρόκειται να αυξηθούν».

Τι προτιμάται

Όσον αφορά στο… ντέρμπι μεταξύ μελομακάρονων και κουραμπιέδων, οι καταναλωτές φαίνεται πως προτιμούν τα μελομακάρονα.

Ωστόσο, ακόμα αγοράζουν διστακτικά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τόσο επειδή βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου όσο και λόγω των τιμών, όπως είπε η προαναφερθείσα εργαζόμενη σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο του Γέρακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.