ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί τη «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού» – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η ενημέρωση θα γίνεται με την έκδοση ηλεκτρονικού statement σε μηναία βάση

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί τη «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού» – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η ΑΑΔΕ, αναμένεται να προχωρήσει εντός των προσεχών ημερών στην ενεργοποίηση μιας νέας ψηφιακής εφαρμογής που θα παρέχει πλήρη και αναλυτική ενημέρωση στους φορολογουμένους για τις κινήσεις του φορολογικού τους λογαριασμού.

Η ενημέρωση θα γίνεται με την έκδοση ηλεκτρονικού statement σε μηναία βάση, το οποίο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού» θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE και η αρχή θα γίνει με τα στοιχεία Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά με την «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού», οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν:

  • Τα βεβαιωμένα χρέη εκτός ρύθμισης όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, το ποσό της βεβαίωσης, τις πληρωμές, τους τυχόν συμψηφισμοί με επιστροφές και το υπόλοιπο της οφειλής στο τέλος του μήνα.
  • Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, τις καταβολές και το υπόλοιπο της οφειλής.
  • Τυχόν οφειλές και πληρωμές για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.
  • Τα χρέη που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, τις δόσεις που έχουν πληρωθεί και τα ποσά που απομένουν για εξόφληση.
  • Τα ποσά που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όπως για παράδειγμα κέρδη από την φορολοταρία, καταβολή κοινωνικών επιδομάτων κ.α.
  • Τις συνολικές συναλλαγές του μήνα που αφορούν πληρωμές, συμψηφισμούς, διαγραφές, εισπράξεις από το δημόσιο καθώς και τα υπόλοιπα των ρυθμισμένων ή μη οφειλών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.