ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η FED «έκοψε τα φτερά» της Wall Street – Μαζικές ρευστοποιήσεις οδήγησαν σε νέα «βουτιά» στους δείκτες

«Αγκάθι» το μήνυμα της Fed για νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2023

Η FED «έκοψε τα φτερά» της Wall Street – Μαζικές ρευστοποιήσεις οδήγησαν σε νέα «βουτιά» στους δείκτες

«Βουτιά» έκαναν την Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street, μετά τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζέρομ Πάουελ, ο οποίος έστειλε μήνυμα για νέες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του 2023, ενώ εξέφρασε τις φοβίες του και για την πορεία του πληθωρισμού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 764 μονάδες ή 2,25% και διαμορφώθηκε στις 33.202 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 έχασε 2,49% και βρέθηκε στις 3.895 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, διολίσθησε 3,23% στις 10.810 μονάδες.

Ο Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Fed, εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός ως προς την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός πράγματι βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης, γεγονός το οποίο οδηγεί τους traders στην πεποίθηση ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων δεν αναμένεται πριν το 2024.

Αυτό, εύλογα, πυροδοτεί έντονες ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, η οποία θεωρείται άκρως ευάλωτη στη σφιχτή νομισματική πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι ολοένα και περισσότεροι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως δεδομένη την επιβράδυνση της ανάπτυξης εντός του 2023, χωρίς να αποκλείουν και το σενάριο της ύφεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο αρνητικό κλίμα έρχονται να συμβάλλουν και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Νοεμβρίου (πτώση κατά 0,6%), οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο υψηλός πληθωρισμός επηρεάζει αρνητικά τις δαπάνες των νοικοκυριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.