ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Wall Street: «Βουτιά» μετά τις ανακοινώσεις της Fed – Φόβοι για περισσότερες αυξήσεις το νέο έτος

Οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος

Wall Street: «Βουτιά» μετά τις ανακοινώσεις της Fed – Φόβοι για περισσότερες αυξήσεις το νέο έτος

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των νέων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει περισσότερες αυξήσεις κατά το επόμενο έτος, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στην τελευταία συνεδρίασή της για το 2022, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και πλέον το εύρος του επιτοκίου διαμορφώνεται στο 4,25%-4,5%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 142 μονάδες ή 0,42% και διαμορφώθηκε στις 33.965 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,61% στις 3.995 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 11.170 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ενώ εκτιμούν ότι πριν το 2024 δεν θα υπάρξουν μειώσεις.

«Ενώ πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και θα υποχωρήσει το 2023, η Fed εξακολουθεί να τηρεί επιφυλακτική στάση», υποστήριξε ο Τζέρομ Πάουελ κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, μετά τη μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν εμφανείς σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών», επισήμανε ο Πάουελ, προσθέτοντας ότι η μείωση του πληθωρισμού θα απαιτήσει μια «διευρυμένη περίοδο» αργής ανάπτυξης και κάποια αποδυνάμωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.