ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας τυπώνει χρήμα για να πληρώσει το κόστος της ενέργειας

Κανένα μέσο νοικοκυριό δεν θα πληρώσει πάνω από 2.500 στερλίνες το χρόνο για ηλεκτρικό ρεύμα & φυσικό αέριο

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας τυπώνει χρήμα για να πληρώσει το κόστος της ενέργειας

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, τυπώνει χρήμα προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει το κόστος της ενέργειας που δημιουργήθηκε εξαιτίας των Δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Ειδικότερα, σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε το πάγωμα των λογαριασμών ενέργειας.

Όπως είπε κανένα μέσο νοικοκυριό στη Βρετανία δεν θα πληρώσει πάνω από 2.500 στερλίνες (περίπου 2.900 ευρώ) το χρόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου τα επόμενα δύο χρόνια.

Το βρετανικό κράτος θα καλύψει τη διαφορά στην τιμή της κατανάλωσης που θα προκύψει από την αύξηση της χοντρικής τιμής της ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτού του νέου πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η Τρας, ουσιαστικά η βρετανική κυβέρνηση παγώνει, όπως αναμενόταν, τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και η αναμενόμενη, τεράστια, άνοδος στις τιμές ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την 1η Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένο οι τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου να αυξηθούν κατά 80%, ενώ επιπλέον αύξηση αναμενόταν και την ερχόμενη άνοιξη.

Το συνολικό κόστος του πακέτου των μέτρων αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 δισ. στερλίνες (περίπου 173 δισ. ευρώ), ποσό που θα εξασφαλίσει η βρετανική κυβέρνηση με δανεισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνουν πολλοί αναλυτές «πρόκειται για την μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην ιστορία της Βρετανίας» αναφέρει το ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βρετανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.