ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

IAE: «Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο δύσκολος για την ΕΕ λόγω της κρίσης φυσικού αερίου»

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο master plan για την ευρωπαϊκή βιομηχανία»

IAE: «Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο δύσκολος για την ΕΕ λόγω της κρίσης φυσικού αερίου»

O CEO του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) Φατίχ Μπιρόλ, ο οποίος συμμετέχει στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου προειδοποίησε ότι ο επόμενος χειμώνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα είναι πιο δύσκολος από τον τωρινό λόγω της «κρίσης του φυσικού αερίου» και γιατί καλύπτει τις ανάγκες της με το πανάκριβο αμερικανικό LNG.

«Εκτιμούσα ιδιαίτερα τις προσπάθειες της ΕΕ να ξεπεράσει την κρίση του φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, αλλά ο επόμενος χειμώνας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος», έγραψε ο Μπιρόλ στο Twitter.

Δήλωσε την ανάγκη να «δημιουργηθεί ένα νέο master plan για την ευρωπαϊκή βιομηχανία», αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της έλλειψης φυσικού αερίου με ακριβό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το οποίο παραδίδεται δια θαλάσσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ.

Η ζήτηση για LNG οδήγησε την Ευρώπη και την Ασία να ανταγωνίζονται για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, επιβαρύνοντας στο πολλαπλάσιο τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.