Ηρεμία επικρατεί σήμερα στις αγορές μετά την ταραχή που προκάλεσε η Deutsche Bank

Άνοδος των τραπεζικών μετοχών

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στις αγορές μετά την ταραχή που προκάλεσε η Deutsche Bank

Περίεργη ηρεμία υπάρχει σήμερα στις αγορές καθώς όλα δείχνουν ότι υπάρχει μία σταθερότητα στις τιμές των τραπεζικών μετοχών οι οποίες μάλιστα παρουσιάζουν και άνοδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,01% στις 1.031,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.492,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,87% στις 750,01 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενόσω υποχωρούν οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα και βελτιώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη.

Είναι ενδεικτικό ότι γύρω στις 2.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), η μετοχή της Νο.1 γερμανικής τράπεζας ενισχύεται δυναμικά κατά 5% και φλερτάρει με το όριο των 9 ευρώ.

Θετικά πρόσημα καταγράφονται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 1,3%. Κοντά στο 1,5% βρίσκεται και ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Το σημερινό μίνι – ράλι επέρχεται στον απόηχο της μεγάλης κάμψης της Παρασκευής, όταν η μετοχή της Deutsche Bank κατρακύλησε κάτω των 8,6 ευρώ (χαμηλό 5 μηνών) και τα CDS (κόστος ασφάλισης έναντι πιθανής χρεοκοπίας) εκτοξεύθηκαν στις 200 μονάδες βάσης.

Πολλοί αναλυτές, έτσι, θεώρησαν ότι η γερμανική τράπεζα θα αποτελέσει την επόμενη Credit Suisse, η οποία γλίτωσε στο… παρά πέντε την άτακτη κατάρρευση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, με αποτέλεσμα τη σημερινή ανάκαμψη της μετοχής.

 Στο βελτιωμένο κλίμα, συμβάλλουν και οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς η First Citizens Bank συμφώνησε να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Silicon Valley Bank, η οποία κήρυξε χρεοκοπία πριν μερικές ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει να φανεί αν όντως η κρίση τελειώνει εδώ ή α εμφανιστούν κι άλλες «παράμετροι» το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.