ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Καλάθι του φτωχού»: Στο 94% των προϊόντων οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές

Το συνολικό κόστος είναι μειωμένο στην πλειονότητα των σούπερ μάρκετ

«Καλάθι του φτωχού»: Στο 94% των προϊόντων οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές

Σε ανακοίνωσή του παρουσιάσει το υπουργείο Ανάπτυξης τα αποτελέσματα όσον αφορά στις σημαντικές μειώσεις νοικοκυριών.

Επισημαίνεται ειδικότερα ότι στο 94% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του φτωχού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 8η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας.

Το συμπέρασμα, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι ότι το συνολικό κόστος του «καλαθιού του φτωχού» είναι μειωμένο στην πλειονότητα των σούπερ μάρκετ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

Στο 94% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του φτωχού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 8η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (21/12/2022 -27/12/2022), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικά, από το σύνολο 850 προϊόντων στο «καλάθι του φτψχού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

-στα 68, ποσοστό 8%, η τιμή μειώθηκε,

-στα 713, ποσοστό 86%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και μόλις σε 53, ποσοστό 6%, η τιμή αυξήθηκε.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του φτωχού» είναι μειωμένο στην πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση – 6,71% στην αλυσίδα «Κάντζας».

Οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του φτωχού» κάθε αλυσίδας αναφέρονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο γράφημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link: https://e-katanalotis.gov.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.