Klaus Müller: «Η Γερμανία θα χρεοκοπήσει από την έλλειψη φυσικού αερίου και τις υψηλές τιμές του ήδη υπάρχοντος»!

Τι είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων (Γερμανική «ΡΑΕ»)

Klaus Müller: «Η Γερμανία θα χρεοκοπήσει από την έλλειψη φυσικού αερίου και τις υψηλές τιμές του ήδη υπάρχοντος»!

Ένα «ζοφερό» άμεσο μέλλον και χρεοκοπία για την Γερμανία προβλέπει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων (δηλαδή η αντίστοιχη υπηρεσία με την ελληνική ΡΑΕ) Klaus Müller λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου και των υψηλών τιμών!

Η Μόσχα με την μείωση του όγκου του αερίου που προμηθεύει στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 67 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα έχει οδηγήσει την γερμανική οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πιστεύετε ότι η παχυσαρκία είναι ασθένεια, όπως την περιέγραψε η Α.Λατινοπούλου ή είναι επιλογή όπως την περιέγραψε η Δ.Μπάρκα;

  • Επιλογή (24%, 3.352 Votes)
  • Ασθένεια (76%, 10.393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 13.745

Loading ... Loading ...

Συνολικά η τελευταία περικοπή αντιπροσωπεύει μια μείωση κατά περίπου 60% των προμηθειών αερίου στη Γερμανία μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Το γερμανικό οικονομικό θαύμα οφείλεται στην αφθονία φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου που κίνησε την γερμανική βιομηχανία επιτρέποντάς της να είναι ανταγωνιστική ενώ απελευθέρωσε την χώρα ενεργειακά και οικονομικά από τις ΗΠΑ

Ο Όλαφ Σολτς μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να καταστήσει την Γερμανία σε αμερικανική επαρχία. Μοναδικό επίτευγμα…

Ο Müller σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα για την κρίση σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, λέγοντας ότι «θα προκαλέσει κύματα σοκ σε ολόκληρη τη χώρα. Οι τράπεζες θα ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους με τη χορήγηση δανείων, τα οποία οι προβληματικές εταιρείες δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν».

Ο ίδιος αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, με αποτέλεσμα αυξημένο πληθωρισμό τον οποίο οι Γερμανοί τον θεωρούν ως τον αρχετυπικό τους εφιάλτη.

Όλοι θυμόμαστε τις πολιτικές εξοντωτικής λιτότητας που επέβαλαν στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων για να μην δοθεί στην χώρα «δωρεάν χρήμα» για να σωθεί. Η διάσωση έπρεπε να πληρωθεί με το «αίμα» των Ελλήνων.

Προειδοποιεί επίσης ότι θα υπάρξει δραματική έλλειψη φυσικού αερίου τον χειμώνα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες να μειώσουν τη θερμότητα για εξοικονόμηση ενέργειας. Με τη σειρά τους, οι Γερμανοί ενδεχομένως να αναγκαστούν να διαβιούν σε πιο κρύα διαμερίσματα.

Ότι έχουμε μάθει να κάνουμε στην Ελλάδα επί δέκα χρόνια δηλαδή. Τελικά η Θεία Δίκη είναι κάτι από το οποίο δεν ξεφεύγει κανείς.

Ήδη η γερμανική κυβέρνηση δουλεύει το σενάριο ότι μια πιθανή κρίση θα μπορούσε να ξεσπάσει το χειμώνα και υπάρχουν ήδη συζητήσεις για πιθανή μείωση στην χρήση της θέρμανσης.
«Ο νόμος περί μίσθωσης ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να ρυθμίζει το σύστημα θέρμανσης κατά την περίοδο θέρμανσης έτσι ώστε η ελάχιστη θερμοκρασία να πέφτει μεταξύ 20 και 22 βαθμών Κελσίου. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να μειώσει προσωρινά τις απαιτήσεις θέρμανσης για τους ιδιοκτήτες. Το συζητάμε με πολιτικούς», είπε ο Muller.
Η κυβέρνηση έχει ήδη πιέσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, αλλά αυτή η πίεση μπορεί να έρθει με τη μορφή νέων νόμων και κανονισμών στο μέλλον, με τον Müller να ζητά μεγαλύτερη πίεση για εξοικονόμηση αερίου όπως αναφέρει το bankingnews.gr.Οι Γερμανοί όχι μόνο θα ζουν σε πιο κρύα διαμερίσματα, αλλά οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν επίσης μαζικές χρεοκοπίες, είπε ο Muller.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ανησυχία και να αυξήσει τις τιμές του αερίου με την κίνηση της να μειώσει τις ροές του αερίου, ε, λοιπόν να που τα κατάφερε!

Ο ίδιος είπε ότι εξακολουθεί να είναι δυνατό να διοχετευθούν στην αγορά εναλλακτικές προμήθειες αερίου, όμως σε υψηλή τιμή.

Οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου είναι γεμάτες περίπου στο 56%, δήλωσε.

Αν και η κατάσταση είναι σοβαρή, η προμήθεια ενέργειας στη Γερμανία δεν κινδυνεύει, πρόσθεσε αλλά δεν φαίνεται να τον πολυπιστεύουν οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται.

Άλλωστε σαν κοινωνία δεν έχουν «ζοριστεί» ιδιαίτερα τα τελευταία 70 χρόνια.

Κλείνοντας θα θυμίσουμε μία φράση του Bane από την σειρά ταινιών του Μπάτμαν.

“The powerful will be ripped from their decadent nests, and cast out into the cold world that we know and endure.”

«Οι δυνατοί θα εκδιωχθούν από τις παρακμασμένες φωλιές τους και θα πεταχτούν έξω στον κρύο κόσμο τον οποίο εμείς γνωρίζουμε και ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ».

Οι Γερμανοί είναι πολύ κοντά στο να ζήσουν όπως ζήσαμε εμείς χάρις σε αυτούς. Κι όλα αυτά τα οφείλουν στον Καγκελάριο τους που επέλεξε να στραφεί κατά των γερμανικών συμφερόντων και να «παγώσει» το Nord Stream II.

Εν συνεχεία οργάνωσε και επέβαλε αντι-ρωσικές κυρώσεις που εκτίναξαν τις τιμές στα… πάντα και επέλεξε να στέλνει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία με αποτέλεσμα η Μόσχα να μειώσει σημαντικά και τις ροές φυσικού αερίου στον πρώτο αγωγό, το Nord Stream I.

Για να δείξει στο Βερολίνο, ότι αυτοί που έχουν το φυσικό αέριο δικό τους θα συνεχίσουν να ζουν, ενώ αυτοί που δεν θα το διαθέτουν και δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό θα αντιμετωπίσουν μία συνολική αλλαγή στο βιοτικό τους επίπεδο, προς τα κάτω…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα πρέπει να προβληματιστεί και η Αθήνα με το πως εξελίσσονται τα πράγματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.