Μετά το «καλάθι του φτωχού» και του «Άη Βασίλη» έρχεται το… «καλάθι της Σαρακοστής» – Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Ως πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη του «καλαθιού της Σαρακοστής» εξετάζεται η 22α Φεβρουαρίου

Μετά το «καλάθι του φτωχού» και του «Άη Βασίλη» έρχεται το… «καλάθι της Σαρακοστής» – Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να λάβει δραστικά μέτρα και να αντιμετωπίσει από την «ρίζα» το θέμα της ακρίβειας, έχει γεμίσει τη χώρα με… «καλάθια», καθώς λίγο πριν την Καθαρή Δευτέρα θα ξεκινήσει το «καλάθι της Σαρακοστής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη του «καλαθιού της Σαρακοστής» εξετάζεται η 22α Φεβρουαρίου, πέντε ημέρες, δηλαδή, πριν την Καθαρή Δευτέρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο καλάθι θα παραμένει σε ισχύ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, θα ξεκινήσει με σαρακοστιανά και θα εμπλουτιστεί με κρέατα όσο θα πλησιάζουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα.

Για να εφαρμοστεί το εν λόγω νέο «καλάθι του φτωχού» θα πρέπει να προηγηθεί η επέκταση του αρχικού μέτρου το οποίο λήγει στα τέλη Μαρτίου, πρόθεση την οποία έχει διακηρύξει ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε σε συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι το «καλάθι του φτωχού» θα παραταθεί τουλάχιστον κατά τρεις με τέσσερις μήνες (σ.σ. λήγει στο τέλος Μαρτίου) καθώς διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Κάτι για το οποίο ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αποφασίσει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν και παραδέχθηκε πως εφόσον μονιμοποιηθεί το μέτρο θα αλλάξει την αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ζήτησε απ’ την ελληνική Βιομηχανία να κάνει ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις προκειμένου να μπουν επώνυμα προϊόντα στο «καλάθι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.