ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέος «βραχνάς» για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές

Δείτε τι θα πληρώνετε σε κάθε κατηγορία

Νέος «βραχνάς» για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές

Η αύξηση του πληρωθισμού, αναμένεται να προκαλέσει έναν νέο «βραχνά» για περίπου 1,2 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς από την 1η Ιανουαρίου, θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση» (ν.4670/20), οι εισφορές για τους μη μισθωτούς θα αναπροσαρμοστούν το 2023 σύμφωνα με τον φετινό πληθωρισμό, με συνέπεια -όπως εκτιμάται- να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 8%.

Οι ασφαλιστικές κατηγορίες για τους μη μισθωτούς αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία από 210 ευρώ το μήνα θα ανέλθει στα 227 ευρώ.

Η δεύτερη από 252, θα διαμορφωθεί στα 272 ευρώ.

Η τρίτη κατηγορία, από 302 στα 326 ευρώ.

Η τέταρτη ασφαλιστική κατηγορία, από 363 θα αυξηθεί στα 392 ευρώ.

Η πέμπτη κατηγορία, από 435 στα 470 ευρώ και η

έκτη κατηγορία, από 566 στα 611 ευρώ.

Επιπλέον για έναν στους επτά ελεύθερους επαγγελματίες υπάρχει η υποχρέωση καταβολής πρόσθετης εισφοράς για εφάπαξ και επικούρηση, η οποία θα αυξηθεί, επίσης.

Η πρώτη κατηγορία γι’ αυτές τις εισφορές βρίσκεται στα 39 ευρώ το μήνα και θα αυξηθεί στα 42.

Η δεύτερη, από 47 θα επαναπροσδιοριστεί στα 51 ευρώ και η

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

τρίτη κατηγορία από τα 56 θα αυξηθεί στα 60 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.