ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: «Βροχή» οι αιτήσεις για τo voucher των 1.000 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πώς θα κάνετε αίτηση

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: «Βροχή» οι αιτήσεις για τo voucher των 1.000 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ανέργους για συμμετοχή στη νέα δράση της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα «νέας γενιάς», με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 42.000 αιτήσεις ανέργων υποβλήθηκαν σε μια εβδομάδα.

Όπως σημειώνει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

Δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Κάθε άνεργος που ενδιαφέρεται:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπληρώνει και υποβάλλει ηλεκτρονικά την «Αίτηση Συμμετοχής» μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, εισερχόμενος με κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-katartises-meso-ton-k-e-di-bi-m-ton-e-i-kai-ton-adeiodotemenon-k-d-b-m

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.