ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι BRICS μεγαλώνουν: Αυτές είναι οι 23 επιπλέον χώρες που υπέβαλλαν αίτηση ένταξης

Ευθεία αντιπαράθεση με το δολάριο

Οι BRICS μεγαλώνουν: Αυτές είναι οι 23 επιπλέον χώρες που υπέβαλλαν αίτηση ένταξης

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των BRICS κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού, έχουν να συζητήσουν την επέκταση του, αφού έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις από 23 χώρες!

Η διεύρυνση των BRICS ( BRICS =αρχικά των χωρών Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής) θα συζητηθεί στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής, καθώς 23 χώρες έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ένωση, δήλωσε η Ναλέντι Παντόρ, Υπουργός Εξωτερικών και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής.

Υπενθύμισε ότι η Νότια Αφρική ήταν η πρώτη χώρα που έγινε δεκτή στον σύνδεσμο μετά τη δημιουργία του, η υπουργός είπε ότι ο οργανισμός ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί συναίνεση στη σύνοδο κορυφής για την επέκταση των BRICS, αναφέρει το TASS.

Σύμφωνα με την Παντόρ οι χώρες, Αλγερία, Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βολιβία, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Κούβα, Ονδούρα, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Καζακστάν, Κουβέιτ, Μαρόκο, Νιγηρία, Κράτος Παλαιστίνης, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αιθιοπία, έχουν επίσημα υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στους BRICS.

Η υπουργός σημείωσε ότι οι ηγέτες των BRICS κατά τη συνάντηση θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το θέμα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζουμε ότι η σύνοδος κορυφής των BRICS θα διεξαχθεί 22-24 Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ και θα προεδρεύεται από τη Νότια Αφρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.