ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Γερμανοί θέλουν και νέα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ: «Θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα»

Deutsche Bank και Bundesbank δείχνουν τι θα γίνει στην ζώνη του ευρώ

Οι Γερμανοί θέλουν και νέα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ: «Θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της για να τιθασεύσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σούινγκ όπως μεταδίδει το Reuters. 

“Αυτό το δηλητήριο πρέπει να εξαλειφθεί”, είπε, αναφερόμενος στον πληθωρισμό σε εκδήλωση στο Βερολίνο. Προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός αποδυναμώνει την κατανάλωση και εμποδίζει την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

Ο υψηλός πληθωρισμός έχει τεράστιο αντίκτυπο στους καταναλωτές, ανέφερε ο Σούινγκ. Όπως επισήμανε, τουλάχιστον το 30% των πελατών των τραπεζικών ιδρυμάτων δεν μπορούν να καλύψουν τα συνήθη έξοδά τους με το εισόδημά τους και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις τους.

Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν χρήση των οικονομιών που συσσώρευσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά αυτές αναπόφευκτα θα μειωθούν, ανέφερε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της “αρκετές” ακόμη φορές και στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια για κάποιο χρονικό διάστημα πριν ο πληθωρισμός χαλιναγωγηθεί πλήρως, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Bundesbank Χοακίμ Νάγκελ σε μια ομιλία στο ίδιο μήκος κύμματος. 

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια της κατά συνολικά 375 μονάδες βάσης από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ σχεδιάζει την περαιτέρω αυστηροποίηση της πολιτικής της για να αντιμετωπίσει το ράλι του πληθωρισμού. Ωστόσο, οι περισσότεροι αξιωματούχοι συμφωνούν πως η κεντρική τράπεζα βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο σύσφιξης της πολιτικής της, έχοντας υλοποιήσει τους προηγούμενους μήνες την επιθετικότερη εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων στην ιστορία της.

“Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της”, είπε ο Νάγκελ σε ομιλία του σήμερα. “Θα χρειαστούν πολλά ακόμη βήματα για να φτάσουμε σε ένα επαρκώς περιοριστικό επίπεδο και στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει σταθερά”.

“Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα τα παρατήσω μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών”, υπογράμμισε ο διοικητής της Bundesbank και πρόσθεσε: “”Ο μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι το 2%, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Και θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο στο εγγύς μέλλον”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.