ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι νέες αντικειμενικές αξίες «καίνε» τους πολίτες – Αυτά είναι τα επιδόματα που χάνονται (βίντεο)

Έχασε το ΚΕΑ και έμεινε εκτός κοινωνικού τιμολογίου για 0,01 ευρώ!

Οι νέες αντικειμενικές αξίες «καίνε» τους πολίτες – Αυτά είναι τα επιδόματα που χάνονται (βίντεο)

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, προκαλεί έξτρα «πονοκέφαλο» στους πολίτες, καθώς εξαιτίας τους, χάνουν επιδόματα τα οποία τους βοηθούσαν να βγάλουν το μήνα. 

Ειδικότερα, τέσσερις δυνατότητες και επιδόματα, φαίνεται πως «χάνονται» λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών από 1/1/2022, μεταξύ αυτών και το επίδομα θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, επίδομα στέγασης, θέρμανσης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την δυνατότητα για κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, και συνεπώς το σύστημα μπορεί να «πετάει» τους δικαιούχους. Μπορεί να αυξήθηκαν τα αντικειμενικά κριτήρια, ωστόσο δεν διευρύνθηκαν τα περιουσιακά κριτήρια όσον αφορά στην παροχή προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Ποια επιδόματα γίνονται «καπνός»

  • Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

Προϋπόθεση: αξία ακίνητης περιουσίας

για άγαμo: έως 120.000€

για έγγαμο: έως 135.000€

+ 15.000€ /μέλος και έως 180.000 €

  • Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Προϋπόθεση: αξία ακίνητης περιουσίας

για άγαμo: έως 120.000€

για έγγαμο: έως 135.000€

+ 15.000€ / μέλος και έως 180.000 €

  • Επίδομα Θέρμανσης

Προϋπόθεση: αξία ακίνητης περιουσίας

για άγαμο: έως 180.000€

για έγγαμο: έως 300.000€

Σε προπληρωμένη κάρτα τα προνοιακά επιδόματα από το 2023

• Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

• Επίδομα παιδιού

• Επίδομα στέγασης

• Επίδομα γέννησης

• Επιδόματα ανεργίας κ.ά.

* Εξαιρούνται τα αναπηρικά

• Θα καθιερωθούν όρια ανάληψης μετρητών

• Εξαργύρωση κάρτας για συγκεκριμένα αγαθά & υπηρεσίες

• Απαγόρευση σε άλλες δαπάνες (π.χ. τζόγος)

Έχασε το ΚΕΑ και έμεινε εκτός κοινωνικού τιμολογίου για 0,01 ευρώ!

Ο κ. Αναστάσης μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για το γεγονός της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, και χάνει επιδόματα που δικαιούταν μέχρι πρότινος.

«Πέρσι είχα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 87.000 ευρώ και τώρα το όριο είναι στις 90.000 ευρώ. Έπαιρνα τα παραπάνω επιδόματα πέρσι. Φέτος πάνε στις 180.000 ευρώ το όριο και εμένα μου το ανεβάζουν στις 180.000 ευρώ και 1 λεπτό. Για φέτος χάνω και το ΚΕΑ και το κοινωνικό τιμολόγιο. Είμαι άνεργος», ανέφερε αρχικά.

Μπήκα να κάνω την αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο και με «πέταγε» έξω. Χάνω διάφορα επιδόματα που έπαιρνα από τότε που ξεκίνησαν κάποια επιδόματα. Το σπίτι μου, που είναι στην Ιθάκη, το έχω κληρονομήσει, δεν το νοικιάζω», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.