ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Πρεμ Γουάτσα για Ελλάδα: «Έχετε τις καλύτερες τράπεζες και χρηματιστήριο στον κόσμο»

Ο Γουάτσα «βλέπει» τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα την επόμενη πενταετία

Πρεμ Γουάτσα για Ελλάδα: «Έχετε τις καλύτερες τράπεζες και χρηματιστήριο στον κόσμο»

Στην ελληνική Οδύσσειά του αναφέρθηκε από το συνέδριο των Δελφών ο Καναδός «Warren Buffet» ή κατά κόσμον Prem Watsa.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της Eurobank και ιδιοκτήτης της Fairfax μιλώντας για την ελληνική οικονομία, τόνισε πως χρειάζεται, πάνω απ’ όλα, πολιτική σταθερότητα.

«Αν υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δύο μήνες μετά τις εκλογές θα έλθει και η επενδυτική βαθμίδα, που θα αλλάξει το οικονομικό τοπίο.

H πολιτική σταθερότητα και οι φιλικές για τις επιχειρήσεις πολιτικές μας βοήθησαν τα τελευταία χρόνια.

Αν αυτό συνεχιστεί θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα».

Στα συν τοις ελληνικής οικονομίας παρατήρησε πως είναι η εξυγίανση που έχει επέλθει, η εντυπωσιακή πρόοδος σε δημοσιονομικό επίπεδο και τα πολύ χαμηλά επίπεδα ιδιωτικού χρέους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Watsa «βλέπει» τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας την επόμενη πενταετία.

«Η Ελλάδα είναι σε πολύ κατάσταση, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από τις άμεσες ξένες επενδύσεις.

Η Google, η Amazon, η Microsoft έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό» συμπλήρωσε.

Τράπεζες και Χρηματιστήριο

Σε ερώτηση για τη σοβούσα τραπεζική κρίση και τον αντίκτυπό της στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, ο Prem Watsa επεσήμανε πως «ναι μεν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αλλά εκτιμά πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος κίνδυνος, καθώς «η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και δη της Eurobank είναι σε τέλεια κατάσταση».

Όπως επεσήμανε, ο λόγος δάνεια προς καταθέσεις είναι πολύ ελκυστικός, η Eurobank σημείωσε 1 δισεκ. κέρδη (εν προκειμένω χαρακτήρισε τον Φωκίωνα Καραβία εξαιρετικό μάνατζερ), ενώ γενικότερα η κεφαλαιακή θέση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα είναι δύο φορές ισχυρότερη, αναλογικά, από αυτόν της ΗΠΑ.

Όπως θύμισε η Eurobank έχει book value 2 ευρώ, ενώ η τιμή της μετοχής είναι στο 1,3-1,4 ευρώ (άρα πρόκειται για μια ελκυστική επένδυση).

Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, ο κλάδος θα μπορεί να μοιράσει μερίσματα.

«Στην Ελλάδα δεν συντρέχει κίνδυνος επιτοκίου» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Καναδού μεγιστάνα για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο χαρακτήρισε ως «καλύτερα αγορά μετοχών στον κόσμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.