ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πρόεδρος Κρεοπωλών για χριστουγεννιάτικο τραπέζι: «Το φετινό θα είναι το ακριβότερο της 20ετίας»

Τόσο η γαλοπούλα όσο και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά 20% σε σχέση με πέρυσι τα Χριστούγεννα

Πρόεδρος Κρεοπωλών για χριστουγεννιάτικο τραπέζι: «Το φετινό θα είναι το ακριβότερο της 20ετίας»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας -Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως οι καταναλωτές θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να κάνουν ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πολλά άτομα, καθώς φέτος θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρσι.

«Θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές»

Οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα έχουν αυξηθεί και όπως αναφέρει ο κ. Ντεληφιλιππίδης.

Τόσο η γαλοπούλα όσο και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά 20% σε σχέση με πέρυσι τα Χριστούγεννα, συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

«Η ακρίβεια που χτυπά φέτος το γιορτινό τραπέζι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σε όλα τα είδη. Κατά μέσο όρο έχουμε [αύξηση] 20%. Εμείς σαν επαγγελματίες ανησυχούμε […] Μην έχουμε μια πίεση ανοδικών τιμών μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ να πάμε καλά».

«Κινούμαστε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε μακροχρόνιες συμφωνίες ούτε με τους παραγωγούς, ούτε με μεγαλέμπορους», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας -Αττικής μιλώντας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι τιμές σήμερα στο κρέας

Το χοιρινό τιμάται σήμερα στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 8 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

«Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.